En annerledes bibliotekserfaring

CreationOslo setter opp stykket Dr. Faustus på Deichmanske. I den anledning blir hele hovedsalen om til en scene og biblioteket forandres til det ugjenkjennelige.
Mandag, 13 november, 2017 - 11:02

– Jeg ville ta i bruk alle mulighetene i rommet, sier kreativ produsent David Parrish om arbeidet med stykket. En lang scene strekker seg gjennom salen og bruken av balkongen og bokhyllene gjør at hele lokalet blir en del av forestillingen. 

Handlingen foregår både over, ved siden av og foran publikum. 

– Det blir som en intim tenniskamp, sier skuespiller Kim Helge Strømmen og referer til måten publikum må bevege hodet for å få med seg dialogen. 

Dessuten blir lyd og lys brukt for å skape en annerledes stemning i lokalene. Dette endrer inntrykket av rommet fullstendig. 

Valgte stykket spesielt for biblioteket

– Jeg kom inn og jeg så det og jeg tenkte wow, dette er jo bare fantastisk, forteller Parrish om første gang han så biblioteket. Han har lenge ønsket å sette opp teater der. Når han fikk muligheten valgte han stykket Dr. Faustus fordi tematikken passer godt med lokalene.

Stykket handler om Dr. Faustus som er for ambisiøs i sin jakt på kunnskap og makt. Han velger å selge sjelen sin til djevelen for 24 år hvor han kan gjøre hva han vil. Dette får en rekke konsekvenser som utforskes i stykket. 

Det er Christopher Marlowe sin versjon av Dr. Faustus som settes opp.