Espen Olsen gikk til slutt seirende ut av oppgjøret med Erik "Ikonet" Isaksen. Foto: Christer Alexander Hansen

Espen Olsen forsvarte NM-tittelen i wrestling

Spektakulære stunts da PowerSLAM 2017 ble arrangert på Vulkan Arena. Se bildeserie.
Mandag, 6 november, 2017 - 15:09

PowerSLAM er det største stevnet innenfor NWF (Norsk Wrestlingforbund) og ble i helgen arrangert for femtende gang. Kveldens hovedkamp stod mellom tittelforsvarer Espen Olsen og hans utfordrer, norsk wrestlings grand old man, Erik “Ikonet” Isaksen.

Isaksen hadde tidligere på dagen klare ambisjoner om å vinne beltet og levnet ikke den regjerende mesteren store muligheter.

– Han er en ung jypling som tror han er noe, nå skal han settes på plass, sa Isaksen.

Kampen ble jevn og bølget lenge fram og tilbake. En stund så det ut til at Isaksen skulle vinne, men til slutt var det altså tittelforsvareren som gikk seirende ut av bataljen.

– Sånn ser et talent ut, ropte Espen Olsen triumferende fra ringen.

Vågale stunts

I tillegg til nevnte hovedkamp stod det fem andre oppgjør på programmet. Det ble en underholdende kveld med høy showfaktor og mengder av vågale og godt koreograferte stunts.

– Man har fått en del trøkker og slitasjeskader opp gjennom årene, men de fordeler seg jevnt over kroppen så det er allsidig juling, kan Isaksen informere.

Han er grunnleggeren av norsk wrestling og har nå holdt på i 21 år. Han kom først i kontakt med wrestlingen da han studerte i England. Senere har han opptrådd rundt om i verden samt startet opp både Den Norske Wrestlingskolen og NWF.

Norgesmester Espen Olsen, eller Asgeir Raumli som han egentlig heter, forteller at miljøet har faste treningsøkter 1 - 2 ganger i uken. Det forventes at de i tillegg trener på egen hånd. Dette for å forberede kroppene på julingen.

– Det er en betydelig belastning og du kjenner virkelig at du har gått en kamp, informerer han.

– Ikke noe å bli rik av

Det er ikke mye penger å tjene, NWF er ideelt drevet og alle inntekter går til å arrangere nye stevner og gi publikum en bedre opplevelse. Raumlis drivkraft er å se hvor mye han klarer å engasjere publikum, hvor mye han kan få de til å leve seg inn i opplevelsen. 

– I Norge er ikke wrestling noe å bli rik av, eller, man blir rik på erfaringer og penger er tross alt ikke alt, humrer Isaksen.