Derfor arrangeres fakkeltog

November har vært en måned preget av demonstrasjoner og fakkeltog.
Lørdag, 25 november, 2017 - 22:09

I dag ble FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner markert med fakkeltog. I tillegg til brennende fakler, ble det også holdt appeller for å fremme budskapet om nulltoleranse for vold.

- Metoo-kampanjen har vist at trakassering og vold er et utbredt problem som oppleves av mange. Det er derfor viktig at vi fortsetter med markeringer, slik at vi holder temaet på dagsordenen, sa Ane Stø i Kvinnegruppa Ottar til folkemengden som hadde samlet seg på Jernbanetorget.

- Fakkeltog er et viktig virkemiddel


Sara Bondø tror fakkeltog skaper oppmerksomhet rundt ulike politiske krav. Foto: Privat

Sara Bondø, informasjonsansvarlig ved Krisesentersekretariatet, var blant appellantene. Hun sier til Journalen at fakkeltoget arrangeres for å få fremmet politiske krav og synliggjøre de utfordringene vi som samfunn står overfor.

- Vold og trakassering må løftes opp og fram. Vi må derfor holde presset oppe til målet om et mer likestilt samfunn er oppnådd, sier Bondø. 

Bondø legger til at Krisesentersekretarietet og andre organsisasjoner knyttet til dette arrangementet har holdt markeringer i mange år for å få gjennomslag for den politikken de mener må til for å forhindre vold og trakassering mot kvinner.
 
- Det tar tid å vinne fram, men slike arrangement er derfor et viktig virkemiddel i kampen for det vi står for, sier hun.

Feirer engasjement

Ikke alle fakkeltog omhandler like alvorlige saker som trakassering og vold mot kvinner. Tidligere denne måneden arrangerte Operasjon Dagsverk fakkeltog i anledning OD-dagen, 2. november.


Sandra Skiaker i fakkeltog på OD-dagen 2017. Foto: Jakob Øvensen Aandreaa

Leder for Hovedkomiteen i Operasjon Dagsverk, Sandra Skiaker, sier at dette er noe de arrangerer hvert år for å feire engasjement.

- Vi feirer alle de som har engasjert seg i OD, og som har jobbet på OD-dagen, sier Skiaker. 

 

 

Se bilder fra fakkeltoget mot vold og trakassering av kvinner: