Rapperen Son Of Light albumdebuterte for 20 år siden, og er nå aktuell med vinylutgivelse og nasjonal turné. Foto: Nima Taheri
Musikk/hiphop

Feirer 20-årsjubileum med vinyl

Markerer med nasjonal turné.
Fredag, 3 november, 2017 - 12:20

Rap-artisten Son Of Light, tidligere kjent som N-Light-N, debuterte med albumet Deep Green i 1997. Nå skal 20-årsjubileumet markeres med nyutgivelse og nasjonal turné.

– Vi ønsker å markere dette på en eksklusiv måte, ved å trykke opp - for første gang - Deep Green på vinyl, gjøre en turné med en begynnelse og en slutt, sier Son Of Light, eller André Hadland, som han egentlig heter.

Ønsker å gi noe tilbake

– Vi har ingen ambisjoner om å skamløst kapitalisere på en 20 år gammel skive, men vi vet hvor mye dette albumet har betydd - og betyr - for en myriade norske rappere, såvel som for tre generasjoner lyttere og fans, så vi ønsker derfor også å gi noe tilbake, sier Hadland.

Albumet er produsert av hip hop-veteranen Tommy Tee, og markerte et paradigmeskifte i norsk rap. Deep Green markerte også begynnelsen på Tee Productions-bølgen representert av TP Allstars, Diaz, Opaque, Warlocks og Tommy Tee. 

Journalen møtte artisten på Litteraturhuset under forberedelsene til jubileumet.

Son Of Light ble nominert til Spellemannspris i kategoriene Dance og Årets nykommer for Deep Green. Salgtallene var derimot lave. I Store Norske Leksikon skriver Audun Kjus Aahlin at albumet i etterkant likevel er blitt regnet som et av tidenes beste norske rapalbum.

André Martin Hadland
aka Son Of Light
aka N-Light-N 
Født: 30. januar 1975
Mandal, Vest-Agder

Diskografi:
- Deep Green (1997)
- The Homecoming (a Return to Family Values) (2002)
- War of the Words (2011)

 

 

 

Skal ut på turné

Det var lenge stille fra rapperen etter Deep Green, men 14 år senere ble han igjen ble nominert til Spellemann i kategorien Hiphop for albumet War Of the Words.

Siden den tid har rapperen hatt en voksende fanskare, og livnærer seg i dag på musikk og litteratur, i samarbeid både norske og internasjonale artister. Nylig ble han stemt frem som vinner av Mandal kommunes kulturpris.

Emneord: