BEÆRET: Linda Bournane Engelberth har kommet med i verdenskjent fotobyrå. FOTO: Martin Huseby Jensen, journalisten.no

Første norske fotograf til VII Photo

Det verdensomspennende fotobyrået VII Photo har nylig tatt inn elleve nye medlemmer. Blant dem er norske Linda Bournane Engelberth.
Mandag, 6 november, 2017 - 14:18

Linda Bournane Engelberth er den første norske fotografen som har blitt tatt inn i byrået VII Photo. VII Photo er et av verdens mest prestisjefulle fotobyråer, med totalt nitten medlemmer.

- Det er en stor drøm som har gått i oppfyllelse. VII Photo er et av de byråene jeg har beundret i lang tid. Jeg gleder meg til å arbeide med byrået fremover, forteller Engelberth til Journalen.

Fotobyrået tok inn elleve nye medlemmer forrige uke, og omtalte dette på sin Facebookside:

- VII vil gledelig annonsere en av de mest transformative endringene i vår historie. Byrået har tatt inn en mangfoldig og universalistisk gruppe av fotografer, filmskapere og lærere som vil hjelpe å styre byrået i neste periode av vår fremtid.

Visuelt språk

Engelberth synes det viktigste med kunst er å uttrykke seg.  

- Det vakreste med fotografi er at en kan se gjennom en annen persons øyne, og oppleve en person eller en hendelse gjennom fotografens visuelle språk. 

Hun jobber nå på et pågående prosjekt om sin egen familiebakgrunn fra Algerie. I tillegg til dette, skal hun ha en samarbeidsutstilling i 2018.

- Det er nå syv kvinner som er medlemmer av VII, så vi skal jobbe med en utstilling sammen det kommende året, forteller Engelberth. 

Mentorprogram

Engelberth ble først tatt inn i VII Photo i 2015, da i et mentorprogram. Hun var en av fem som ble tatt inn i programmet, av totalt 300 søkere. Den gangen fortalte en av byråets grunnleggere, Ed Kashi, dette om Engelberths uttrykk til Journalisten.no:

- Hun ble plukket ut blant annet fordi arbeidene hennes er voksne og fremstår som pent visuelle. Estetikken hennes representerer en ny tilnærming flere fotografer tar. Den er varsom, stille og malerisk samtidig som den er menneskelig.

Tidligere har hun jobbet som fotograf for Klassekampen. Hun har en bachelor i kunsthistorie og fagbrev i fotografi. 

Emneord: