Variasjon: Blant innslag fra Asia og Sør-Amerika opptrådte også den norske jazzsangerinnen Eldbjørg Raknes. Foto: Martine Sørhus

Fra rap til babysang

Over 300 artister fra hele verden sto på ulike scener over hele Oslo under forrige ukes Oslo World festival.
Onsdag, 8 november, 2017 - 10:59

Alt fra babysang til rap og ulike seminarer. Artister fra hele verden opptrådte under festivalen Oslo World i forrige uke. Under et av festivalens seminarer ble det satt rekord i antall besøkende på Kulturhuset.

Oslo World

· Musikk- og kulturfestival som arrangeres i Oslo hvert år

· Over 300 artister fra hele verden deltar

· Årets festival er nr. 24 i rekken

Presse og kommunikasjonssjef Mira Berggrav Refsum sier at mye av målet til festivalen er å vise frem artister som ikke nødvendigvis er kjente for allmennheten her i Norge.

– Dette er artister som kanskje ikke topper norske lister eller som folk i Oslo vet om fra før. Men det er artister som har betydd enormt mye for enormt mange i andre deler av verden, sier hun.

– Brasilianske Céu har for eksempel mange flere lyttere enn Cezinando, legger hun til.

En blanding av musikk og kultur

Konsertene ble arrangert rundt om i hele byen, og i tillegg til innslag fra Norge fokuserte festivalen hovedsaklig på Asiatiske, Afrikanske og Sør-Amerikanske land. At festivalen er mer enn bare musikk, mener hun er viktig.

– Vi tror at man med musikk og kultur kan bryte ned fordommer. Oslo World skaper en arena hvor Oslos borgere kan møte tilreisende gjester med ulik kulturell bakgrunn og erfaring.


Babysang: Eldbjørg Raknes sang for de minste på Sentralen. Foto: Martine Sørhus

Jazz for de minste - hip hop for de store

I tillegg til innslag fra rundt om i verden var det flere norske artister. En av de som opptrådte under festivalen var Eldbjørg Raknes. I en av Sentralens mange saler hadde hun konsert for de aller minste barna fra 0-12 år. Raknes brukte bare egen stemme og perkusjon, og hadde som mål å få med seg barna på sangen. 

Andre norske innslag på festivalen var den ferske rapperen Adam Ezzari (kjent fra bl.a. Skam) og Don Martin.

Nytt navn

Tidligere var festivalen kjent som “Oslo World Music Festival”, men i år gjorde de en navneendring til nåværende “Oslo World”. På festivalens nettsider sier de at den største grunnen til navneendringen er at “world music” ikke sa så mye om festivalens innhold. Den inneholder nemlig alt fra både sang og dans til dokumentarvisninger og foredrag.