Kursholder Maria Mathisen viser deltager Isak Bjørn hvor lett det kan være å sy igjen et hull i gammel jakke. FOTO: Ida Gjellerud

– Gi produktene ekstra år med levetid

DNT ung og Bergans oppfordrer unge til å fikse og reparere ødelagte turklær og utstyr, i stedet for å kjøpe nytt. I går arrangerte de fiksefest.
Fredag, 24 november, 2017 - 13:52

Arrangamentet fant sted på Friluftshuset, hvor et lite knippe mennesker dukket opp for å lære tips og triks slik at de kan reparere klær og utstyr. DNTere Hans Martin Erlandsen og Maria Mathisen insturerte med symaskin, nål og tråd, og mente at ingen reparasjoner var for vanskelige. 

Deltager på fiksefesten Bruno Delafosse mener et slik initiativ fra DNT vil være en god motvekt mot Black Friday, hvor vi blir oppfordret til å kjøpe nytt. 

–I tillegg har det en affeksjonsverdi. Det blir for dumt å kaste og ikke bruke noe bare fordi en liten ting har gått i stykker, sier Delafosse. 


Bruno Delafosse har tatt med en kartmappe hvor hempen har gått i stykker. Dette vil kursleder Hans Martin Erlandsen gjøre noe med. FOTO: Ida Gjellerud

 

Hør lydfil fra arrangementet her.

 

 

 

Emneord: 
Tags: