Organisasjonen NOK ER NOK arrangerte en demonstrasjon i Oslo mot norsk asylpolitikk forrige uke. Foto: Siri B. Christensen

Noen oktoberbarn får ny sjanse

14. november vedtok Stortinget endringer som berører unge asylsøkere, to uker senere er det fortsatt uklart hvem vedtaket gjelder.
Tirsdag, 28 november, 2017 - 10:13

14. november vedtok Stortinget at en begrenset gruppe mindreårige, enslige asylsøkere skal få søknaden sin vurdert igjen. En av de unge asylsøkerne som ankom Norge i oktober 2015, «Samir», fikk nylig beskjed om at han må foralte Norge om tre uker. 

I følge vedtaket skal det nå tas større hensyn til kriterer som mangel på omsorgspersoner, nettverk og ressurser til å etablere seg i området de kommer fra.   

UDI sier de har stoppet iverksettelsen av vedtakene for den akutelle gruppen asylsøkere, men at noen ytterligere instruks fra Justisdepartementet foreløpig ikke er gitt. UDI kan derfor ikke svare på hvor mange vedtaket egentlig gjelder. 

Får ny vurdering

Tirsdag fikk vi beskjed om at «Samir» allikevel skal få asylsøkanden sin vurdert igjen. Denne beskjeden kom under to uker før den satte returdatoen. 

«Samir» forteller at han er veldig glad. – Etter jeg pratet med advokaten min sov jeg i 16 timer. Jeg kunne slappe av, sier han. 

 

 

 

 

 

 

 

Emneord: