Åsmund Røst Wien, Vako Varankian og Persijn Kwekkeboom er studenter på informasjonsteknologi. De setter pris på muligheten til å utvikle egenskapene til roboten Pepper. FOTO: Elisabeth Skjervheim

HiOA-studenter utvikler roboten Pepper

Roboten Pepper ankom Høgskolen i Oslo og Akershus i mai. Studenter på informasjonsteknologi jobber nå med å utvikle robotens funksjoner og egenskaper.
Onsdag, 8 november, 2017 - 10:48

Stefano Nichele er førsteamunuensis ved institutt for informasjonsteknologi. Han er ansvarlig for prosjektet Pepper Robot. Det er SoftBankRobotics som har laget Pepper, som nå skal utvikles videre. Studentene Åsmund Røst Wien, Vako Varankian og Persijn Kwekkeboom jobber som studentassistenter på prosjektet. De får tilbringe 30 timer med Pepper hver måned, og jobber kontinuerlig for å gi den nye egenskaper og funksjoner.

Nichele ser etter studenter som kunne tenke seg å jobbe med prosjektet. Når de nåværende studentene går ut, er tanken at noen skal fortsette der de slapp.


Stefano Nichele viser hvilke andre roboter studentene på informasjonsteknologi får jobbe med. Foto: Elisabeth Skjervheim

Førstkommende fredag holdes et foredrag hvor du kan få vite mer om Pepper.