Se det elleville klippet her

Hopper fra 65 meter høy klippe - alt er kalkulert

Det vanvittige videoklippet av Julian Carr går nå viralt i sosiale medier.
Torsdag, 2 november, 2017 - 12:31

En tur til det sveitsiske skistedet Engelberg kulminerte i et vanvittig stunt. Det som for mange ser ut som et selvmordsforsøk er faktisk nøye kalkulert. I en kommentar til Journalen sier Carr at alt handler om det mentale.

– Det hele er en utvidelse av uttrykket «mind over matter», sakte utvidelse av komfortsonen. En gang i tiden var jeg kun komfortabel med 1.5-meters klipper. Nå er jeg komfortabel med klipper på 65 meter pluss.

Perfekte forhold

På sin Facebook-side har Carr i detalj beskrevet hvordan flere uker med venting ledet opp til dette ene hoppet. Etter flere uker med speiding og venting kom endelig det riktige tidspunktet. For at et slikt stunt skal være mulig å gjennomføre må forholdene være optimale.

 – Reisen vår gikk mot slutten, og vi skulle dra om få dager. Så skjedde det utrolige. Et kraftig uvær traff Engelberg, det snødde en hel dag og fjellet ble stengt. Dagen etter, vår siste i byen, ble himmelen blå. Vi våknet tidlig, og dro rett til den første gondolen. Ryktene sa at det var kommet 30 cm med snø uten noe vind, og vi hadde en helt perfekt dag foran oss. Tankene mine gikk umiddelbart til den enorme klippen.


Julian Carr midt i det avsindige svevet. Foto: Instagram/@Juliancarr

Kunne fort gått galt

Selve svevet var en magisk opplevelse, selv om han underveis var usikker på om han i det hele tatt skulle overleve. Han skulle i utgangspunktet gjøre en frontflip der han landet på ryggen, men skjønte halvveis at det ble for mye rotasjon.

– Jeg gjorde ikke nok for å bremse ned rotasjonen, kroppen min skjønte dette og varsellampene begynte å blinke. Kroppen ble anspent, jeg startet å puste fort, jeg var ikke zen. Jeg visste at jeg måtte finne zen, hvis ikke ville jeg sannsynligvis dø.

Men Carr hentet seg inn, og kom fra det uten en skramme. Hans første reaksjon ved landingen var å bryte ut i latter, før han reiste seg opp og kjørte videre.


Det er ikke første gangen Carr har kastet seg ut fra enorme klipper. Foto: Instagram/@Juliancarr

PS: Tidenes høyeste kjente klippehopp på ski er gjort av en nordmann. Fred Syversen hoppet i 2008 ut fra en klippe på hele 107 meter. Dette var riktignok en feil, ikke et intensjonelt hopp.

Emneord: