Martine Halvorsen holder foredrag for medlemmer av Unge Høyre. Foto: Anne-Sophie Dorgelo

Satte sosialt press på dagsorden

Unge Høyre inviterte blogger Martine Halvorsen for å snakke om sosialt press. Dette er noe alle utsettes for daglig.
Torsdag, 9 november, 2017 - 15:07

Tirsdag kveld kom Halvorsen på besøk til unge høyre. Hun skulle holde et foredrag om sosialt press. Selv har toppbloggeren opplevd mye og uttalt seg om dette gjennom sosiale medier. Under foredraget fortalte hun om at livet kan være vanskelig til tider, men at man ikke ønsker å vise dette på sosiale medier. Unge høyre medlemmene Marie Dalseg og Mathilde Presttun, som var til stede kunne kjenne seg igjen i noe av det Halvorsen fortalte.

– Merker på det daglig når man står opp og ser på instagram, ser på facebook og går inn på snapchat. Det er alt mulig. Alt av sosialt press får du jo til deg om du har en mobil. Jeg har selv en intagramkonto og blir absolutt påvirket av det, sier Dalseg.


 Marie Dalseg og Mathilde Presttun er engasjerte Unge Høyre medlemmer. Foto: Anne-Sophie Dorgelo

Minske det sosiale presset

Det ble også en diskusjon om hva man selv gjør for å unngå det sosiale presset. Hva man er bevisst på å gjøre for å ikke bli påvirket. Presttun forteller at hun selv ikke er så aktiv på de sosiale medier og holder seg unna mobilen i sosiale settinger.

– Jeg er aldri på mobilen når jeg er sammen med mennesker, det handler om respekt, man skal ikke være for opptatt av mobilen. Jeg følger kanskje ti personer på Instagram og jeg har omtrent femten følgere som er mine nærmeste venner, resten blåser jeg i. Snapchat er jeg ikke så aktiv på, bare sånn normalt for å holde stabil kontakt med venner. Facebook bruker jeg kun for å sende meldinger, sier Presttun.

Hun mener også at for at man ikke skal bli påvirket av alt det som skjer i den digitale verden må man være trygg på seg selv. Hun tror også at mange skylder på samfunnet istedenfor å se på hva de selv gjør for å få det bedre.

– Jeg tror at det aller viktigste er at man er genuint trygg på seg selv. Vi har veldig lite forståelse for det som er viktig, og er fullt oppdatert på alt som er uviktig. Likes, klær, alt det som er virkelig. Hvis det er ikke det som gir deg genuin lykke så trenger du heller ikke å fokusere på det. Jeg tror at folk er veldig glade i å skylde på samfunnet, foreldre og venner. Det er din egen stemme du hører hver dag hele tiden, hvis det er den som snakker negativt, så er det jo deg selv og ikke hele samfunnet, sier Presttun. 

Dagsaktuelt


Hassan Nawaz er styremedlem for Unge Høyre. Foto: Anne-Sophie Dorgelo

Styremedlem Hassan Nawaz var fornøyd etter kveldens foredrag og mener at sosialt press er veldig dagsaktuelt. Dette var en av grunnene til at de inviterte Martine Halvorsen fordi hun har en del kompetanse innenfor dette feltet.

– Vi tenker noe utenom politikk også er greit, sosialt press er veldig dagsaktuelt så da satte vi det på dagsorden. Hun er en samfunnsdebattant som setter sosialt press på dagsorden, konfronterer flere politikere, tar opp sitt eget liv og hvordan hun sliter sosialt. Hun viser at det går fint å si hva du vil, at man skal ikke være redd for å bruke stemmen sin.