=Kaffe er en kafe som drives under stiftelsen Erlik. Foto: Thea Agnethe Eriksen

Kaffe med mening

=Kaffe ønsker å stille like sterkt som andre kafeer. Det er også en kafe som ønsker å gi jobb til vanskeligstilte fra gatemiljøet.
Tirsdag, 7 november, 2017 - 12:16

=Kaffe er en kafé under stiftelsen Erlik. Camilla Svingen er daglig leder for =Kaffe og forteller at kafeen skiller seg litt ut fra andre kafeer.

— Kundene på =kaffe vil ikke i stor grad merke noen forskjell fra oss og andre kafeer. Vi leverer god kaffe på nivå med profesjonelle baristaer. Vi skiller oss nok ut fra andre ved at =Kaffe også er en arena hvor mennesker med utfordringer i livet får arbeidstrening, forteller Svingen til Journalen.


=Kaffe ønsker å være på linje med andre kafeer når det gjelder kvalitet. Foto: Thea Agnethe Eriksen.

En ny mulighet

Erlik er også kjent for gatemagasinet =Oslo, som gir en mulighet til vanskeligstilte fra gatemiljøet til å drive ærlig arbeid. Gjennom kafeen ønsker de å gi denne gruppen en enda større mulighet til arbeid.

—Vi ønsker å tilby høy faglighet på kaffe og te. Samt drive en kaffebar som gir mennesker en mulighet for delta i samfunnet igjen, forteller Svingen.

Gunvor Hægstad er barista på =Kaffe, og driver også kafeen. Hun forteller at i tillegg til de rusavhengige, jobber både profesjonelle baristaer og miljøterapeuter på =Kaffe. De ansatte fra gatemiljøet har faste vakter og forplikter seg til jobben. Hægstad forteller derimot at det til tide kan være problematisk.

— Det har vært litt problemer med oppmøte, forteller Hægstad mens hun ler.


Gunvor Hægstad var med på å starte opp =Kaffe. Foto: Thea Agnethe Eriksen

God respons

Både Svingen og Hægstad forteller til Journalen at responsen har vært svært god.

– Vi har fått mange stamkunder som kjøper morgenkaffen hos oss hver dag. Vi er stolte av å kunne tilby Oslo en kaffebar med mening, forteller Svingen.

Jenny Skavdal forteller at hun syns kafeen tilbyr god mat og kaffe, og at det er et kult konsept.

– Det er jo mer personlig her enn på de andre kjedekafeene, sier Skavdal.

 

Emneord: