FJORÅRETS VINNER: Vinner av danseband-kategorien Spellemann 2016 "Torgeir & Kjendisene" (t.v.) sammen med Chirag fra Karpe Diem (t.h.) som vant årets album og urban. FOTO: Michael Ray Angeles

Kategori fjernes fra Spellemannsprisen

Danseband er ikke lenger en egen kategori.
Onsdag, 29 november, 2017 - 13:57

– Dette er veldig synd, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS, i en pressemelding. 

Med til sammen 1350 påmeldinger har Spellemann 2017 satt rekord med antall innsendte bidrag. Danseband-kategorien har derimot hatt stor nedgang i antall påmeldinger de siste årene.

– Skreik etter en ny vri

Fjorårets vinner “Torgeir og Kjendisene” føler at deres plate ikke var helt danseband, og at de ble puttet i en kategori de ikke passet helt inn i.

– Det har jo vært en omstridt kategori, det var jo det i fjor og. Vi følte det som at de (Spellemann AS) skreik etter en ny vri for å få det interessant. Vi var noen av de som ikke helt hadde en kategori. Danseband er fin musikk og vi synes at det er synd når ting i musikken forsvinner. Det er ikke stas at danseband-kategorien skal tas bort, sier Torgeir Hansen, vokalist i “Torgeir og Kjendisene”.

Vil gjenspeile virkeligheten

– Spellemann skal følge med og tilpasse seg etter tidens krav og behov. Priskategoriene følger artistenes og publikums mønster. Styret vurderer kontinuerlig kategorier og reglement for å best mulig gjenspeile virkeligheten, sier styreleder Thorsby.

Påmeldte i Danseband-kategorien vil få tilbud om å vurderes i en annen kategori etter innstilling fra Spellemanns kontrollutvalg. Hver enkelt kategori vurderes av en fagjury. Nominerte offentliggjøres under pressekonferanse 9. januar 2018.

Spellemann 2017 holdes i Oslo Konserthus den 25. februar 2018.