Kongeparets gullbryllup setter Oslo på verdenskartet

Lonely Planet kåret nylig Oslo til en av verdens ti beste byer å besøke i 2018. Kongeparets kommende 50-års jubileum var en del av grunnlaget for kåringen.
Mandag, 6 november, 2017 - 11:56

Verdens største reisebokforlag, Lonely Planet, plasserte Oslo på 10. plass på listen over hvilke byer som er best å besøke i 2018.

Administrerende direktør i VisitOSLO, Christian Lunde, mener kåringen har en veldig stor betydning for reiselivet i Oslo.

– Vi får et helt annet fokus enn det vi har hatt tidligere. Oslo blir plutselig kjent på en helt annen måte, sier han.


Lonely Planet tror at feiringen rundt Kongeparets kommende gullbryllup vil by på mye spennende for turister. Foto: Camilla Klungland Ousdal

Kongeparets gullbryllup står sentralt i kåringen

På nettsiden til Lonely Planet trekkes Kongeparets 50-års jubileum frem som en del av grunnlaget for hvorfor byen vil være spennende å besøke til neste år. Reisebokforlaget skriver at reisende kan forvente spennende opplevelser i forbindelse med markeringen.

I tillegg nevnes Operaens 10-års jubileum med konserter og opptredener i feiringen.

Kortsiktig og langsiktig betydning for Oslo

Christian Lunde mener at kåringen på kort sikt vil føre til økt turisme. Han mener at kåringen på lang sikt kan føre til økt investeringsvilje i infrastruktur, hotell, restaurant og kulturinstitusjoner, både kommunalt, statlig og fra privat næring.