Uten stativ ønsker oBike å være mer fleksibel enn andre bysykler. Foto: Melinda Haugen

Lanserer nye bysykler

Den stativløse bysykkelen oBike kommer nå til Norge. Første område ut er Universitetet i Oslo.
Onsdag, 29 november, 2017 - 10:07

Den 24. november ble oBike lansert med offisiell markering på Frederikkeplassen på Universitet i Oslo. De skiller seg fra Oslo Bysykkel ved at de ikke har parkeringsstativ.

– Vi ønsker å tilby en fleksibel løsning. Du finner en ledig sykkel i appen og reserverer den der. Når du henter sykkelen, låser du den opp ved å scanne en kode, forteller Annebeth Wijtenburg.

Hun er PR- og kommunikasjonssjef hos oBike Global, og har tatt turen til Oslo for anledningen.

– oBike ble etablert i januar 2017, og siden da har vi blitt lansert i 19 land. Vi er fremdelses et nytt og lite selskap, men vokser fort. Nå er vi spent på mottakelsen i Norge, sier Wijtenburg.

Studenter først ut

Universitetet i Oslo har allerede et samarbeid med Oslo Bysykler. Nå utvides samarbeidet til å inkludere oBike.

– Vi er opptatt av å jobbe for at studenter og ansatte skal ha gode transportmuligheter til og fra campus. Sykkel er en viktig del av dette, sier Jorulf Brøvig Silde, miljøsjef ved Universitet i Oslo.

Leder av Studentparlamentet Jens Lægreid er enig med Silde.

– Denne løsningen er lettere å bruke inne på campus. Siden du ikke er avhengig av et stativ, kan du parkere rett utenfor forelesningssalen om du ønsker det, utfyller Lægreid.


Jens Lægreid og Henrik Paulsen Mandelig fra Studentparlamentet tester de nye syklene. Foto: Melinda Haugen

– Et eget serviceteam vil følge opp tilbudet. De vil se til at syklene er i orden og samle inn ubrukte sykler som befinner seg utenfor området, forteller Annebeth Wijtenburg.

Hittill er det snakk om området rundt Universitet i Oslo, men Witjenburg kan fortelle at de ønsker å relansere tilbudet for hele Oslo til våren.

Vanskelig periode for bysykler

Tidligere i høst skrev Journalen om at sykkelstativer sto tomme, og at Oslo Bysykler har slitt med å få inn bestilte sykler.

– Det har vært mange tomme stativ gjennom sommeren, så jeg håper at det nå blir nok sykler, sier Lægreid.

Målet er at oBike og Oslo Bysykkel skal komplettere hverandre.