Etihad Stadium, Manchester Citys hjemmebane. FOTO: Flickr/Agnieszka Mieszczak

Manchester City avgjorde på overtid av overtiden

Det så ut til å gå mot Manchester Citys første kamp i serien uten seier siden august, men så scorte Raheem Sterling.
Søndag, 3 desember, 2017 - 18:26

Manchester City - Southampton 2-1

Manchester City leder Premier League med åtte poeng ned til byrival Manchester United på andreplass. Ingen lag har hatt så mange poeng etter så kort tid siden det nåværende Premier League-formatet ble innført på starten av 90-tallet. I onsdagens kamp så det derimot ut til at Southampton skulle sette en stopper for Citys poengekstravagansa, men slik ble det ikke.

Manchester City startet kampen friskt, men motstander Southampton forsvarte seg godt, og første omgang forble målløs. To minutter inn i andre omgang fikk derimot City frispark, og Kevin de Bruyne viste hvorfor hjemmelaget er serieleder, og satt ballen i nettet via motspiller Virgil van Dijk.

Vertene styrte det meste av spillet, men ved 75 minutter spilt sendte Southamptons Sofiane Boufal en lekker pasning inn i Citys 16-meter. Medspiller Oriol Romeu gjorde ingen feil, og banket inn utligningen fra syv meter. 

Ordinær tid rant ut, og for første gang siden august så det ut til at hjemmelaget skulle gå av banen uten tre poeng. Så på overtid av overtiden og assistert av scoringskollega Bruyne, avgjør Raheem Sterling kampen for Manchester City fra 17 meter. Kampen blåses av, og de blåkledde har enda ikke tapt en eneste kamp i årets sesong.

Pressekontakt for Manchester Citys supporterklubb i Norge, Ole Fuglestad, er fornøyd:

– Sesongenopninga til City har sjølvsagt vore over all forventning, men me har opplevd sterke opningar før, og så har det gått litt i surr etter kvart. Så det er jo berre det me går å ventar på, men av ein eller annan grunn ser det ikkje ut til å skje denne sesongen. I tillegg så ser fleire og fleire av laga ut til å køyre ein ultradefensiv taktikk mot City. I kampen mot Southampton så byrja dei å hale ut tida berre nokre få minutt ut i fyrste omgang. Det er veldig tilfredstillande å slå slike lag som har ein sånn defensiv tilnærming til det vakre spelet. 

Emneord: