Slik ser det ut utenfor P35. FOTO: Karoline Spanthus Bjørnfeldt

Forstyrrer leseroen i P35

Strekningen fra Tullins gate til Tinghuset pusses opp. Det forstyrrer studentene i eksamensperioden.
Mandag, 27 november, 2017 - 13:56

Strekningen kalles ”Nordre streng” og vil i løpet av 2020 ha et nytt og forbedret vann- og avløpnett, byrom og trikkeskinner. Dette for å tilpasse strekningen til de nye trikkene som Byrådet skal gå til innkjøp av. 

For flere av studentene på Høyskolen i Oslo og Akershus skaper oppussingen både irritasjon og fascinasjon.

Relevant for studie

Pia Kristine Abrahamsen, er byggingeniør-student ved HiOA. Hun forteller at hun stenger bråket fra byggingen ute ved å ha i ørepropper. 

Hennes medstudent, Erik Smesrud, opplever også byggingen som forstyrrende. Likevel synes han at det er spennende å følge med på byggeprosjketet for en som studerer faget.

– Det positive er at byggingen er høyst relevant for mitt studie. Jeg får knagger å henge kunnskapen fra studie på, og et visuelt bilde av hvordan oppgradering av vann- og avløpssystemet foregår.


Sperringene tar opp mye av gangfeltet. FOTO: Karoline Spanthus Bjørnfeldt 

Håper byggingen blir verdt det

Julie Reinemo, er også byggingeniør-student ved HiOA. Hun er enig i at prosjektet er spennende og relevant for studie. Likevel ser hun på byggingen som et daglig irritasjonsmoment, særlig i eksamenstiden når man tilbringer ekstra mye tid på skolen.

- Det kan være forstyrrende for undervisningen at det bråker så mye på dagtid. Da blir det vanskelig å få lesero. At de stenger strekningen forskjellige steder skaper også litt kaos om morgenen når en skal komme seg til skolen. 

Hun kunne ønske at arbeidet var ferdig tidligere, men tror at prosjektet kommer til å få et godt resultat.

På Ruter sine nettsider oppfordrer de reisende til å beregne ekstra god tid.