Populær matblogger med etterlengtet debut

Over 3700 har allerede forhåndsbestilt Lindas Stuhaugs (23) første utgivelse.
Torsdag, 30 november, 2017 - 10:42

Linda Stuhaug (23) har drevet matbloggen sin i fire og et halvt år. Konseptet hennes er å inspirere til å lage sunn og god mat. Hun vil vise at det verken trenger å være dyrt, tidkrevene eller vanskelig.

Leserne har ønska seg kokebok lenge, men Stuhaug sjøl har tenkt det fikk vente til hun var ferdig med samfunnsernæringstudiene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Nå er imidlertid hennes aller første kokebok ferdig. Den lanseres offisielt først på nyåret, men allerede har over 3700 forhåndsbestilt boka.

– Det har virkelig gått over all forventning. Tilbakemeldingene har vært veldig gode. Men det er mye mer jobb å lage kokebok enn hva jeg hadde trodd, forteller hun.

Handlet inn og laget 60 retter på fire dager

Siden møtet med forlaget for et drøyt år siden, har Stuhag vært samfunnsernæringsstudent på heltid, drevet bloggen med 10.000 daglige lesere og skrevet kokeboka.

– Man må utvikle retter, skrive oppskrifter, ta bilder, lese korrektur og fikse design - alt i flere omganger. Det føles som om man aldri blir ferdig, sier hun.

Bildetakingen innebærer for eksempel banale ting som å handle inn og lage alle oppskriftene som skal med i boka - på bare noen dager. Under “fotouka” lagde Stuhaug 60 retter på fire dager.

– Det ble 16-timersdager hver dag. Vi ble gode og mette, da, hehe. Og fikk fylt opp fryseren med all maten som kunne fryses, forteller Stuhaug.

LES OGSÅ: Kutter matsvinn på HiOA