Nicklas Bendtner og Rosenborg ble snytt for scoring, nå er alt håp om avansement i Europa ute. Her er Bendtner fotografert under en kamp mot Lillestrøm tidligere i høst. Foto: Anders Stensås

RBK ute av Europa

Rosenborg tapte 0-1 hjemme mot Real Sociedad. Dermed er RBK slått ut av Europa League, med én kamp igjen å spille.
Torsdag, 23 november, 2017 - 22:27

Rosenborg måtte vinne for fortsatt å holde liv i drømmen om avansement i Europa League. Real Sociedad startet friskt på Lerkendal og kom til flere store sjanser allerede i løpet av de første minuttene. Rosenborg hadde ikke mye å by på i den første omgangen og de største sjansene til hjemmelaget var det Samuel Adegbenro og Jonathan Levi som sto for. Uten at det resulterte i scoring. Over i den andre omgangen tar Rosenborg større sjanser offensivt i jakten på den avgjørende scoring. Det straffes av spanjolene som er effektive og setter inn 0-1 i det 90. spilleminutt.

Snytt for scoring

I det 68. minutt jublet Lerkendal for det de trodde var en ny Bendtner scoring, men linjemann vinker feilaktig for offside. Dermed ble Rosenborg og Nicklas Bendtner snytt for scoring.

– Hadde dette godt riktig for seg hadde vi fått godkjent 1-0 målet. Det er selvfølgelig tungt at målet blir feilaktig avblåst for offside, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen på en pressekonferanse etter kampen.

Real Sociedad klare for sluttspillet

Med 0-1 seieren i Trondheim er Real Sociedad klare for sluttspillet i Europa League. Noe Sociedad-trener Eusebio Sacristán er godt fornøyd med.

– Jeg er veldig glad for at vi har nådd målet om å gå videre fra gruppespillet. I tillegg er vi veldig fornøyd med at vi fortsatt har muligheten til å vinne gruppa hvis vi slår Zenit St. Petersburg i neste runde, sier Eusebio Sacristán.

I den siste gruppespillrunden skal Rosenborg spille borte mot det makedonske laget Vardar, som trønderne slo 3-1 på Lerkendal. Både Vardar og Rosenborg er ute av turneringen så ingen av lagene har noe å spille for i den siste kampen.