Black Friday markeres hvert år den 26. november. I Norge har dette shoppingfenomenet eksistert siden 2010. FOTO: Thea Bjørseth Langkaas

Frykter å bli lurt

Én av fire nordmenn er redde for å gå på en smell på Black Friday i morgen.
Torsdag, 23 november, 2017 - 13:08

I en undersøkelse gjort av Opinion forventer én av fire et prisavslag på 60 prosent eller mer. Gjennomsnittlig forventer folk flest et avslag på minst 50 prosent.

– Folk har for høye forventninger 

Med utgangspunkt i disse forventningene kommer folk til å bli skuffet. Det opplyser analysesjef i prisjakt.no, Martin Holten, i en pressemelding.

– Et avslag på femti prosent er en helt annen sak enn det som faktisk er realiteten. Den gjennomsnittlige prisreduksjonen på fjorårets varer var på kun 20 prosent, forteller Holten.

Det er 30 prosent mindre enn folk flest sine forventninger.  


Sofie Vestøl (21) kommer ikke til å handle i butikkene i morgen, men kanskje se etter tilbud på nettet. FOTO: Privat

Over halvparten holder seg hjemme  

En undersøkelse gjort av Opinion viser at 40 prosent av de spurte har planer om å handle på Black Friday. Av disse har 7 av 10 planer om å stille seg i kø i fysiske butikker. Ut fra dette kan man se at 60 prosent ikke har planer om å handle i det hele tatt.

Sofie Vestøl (21) er en av dem. Hun har ikke planer om å handle i butikkene under Black Friday i morgen. Dette fordi hun rett og slett er redd for å bli most i de store folkemengdene, og det er for henne mer aktuelt å se etter tilbud på nettet. Det er likevel lite sannsynlig at hun kjøper noe, uavhengig av rabatt, fordi hun rett og slett er blakk, sier hun. 

25 prosent er redde for å bli lurt

En landsdekkende Black Friday-undersøkelse viser at 25 prosent er redd for å bli lurt denne dagen. Vestøl sier hun aldri har tenkt over at hun kan bli lurt, men at hun definitivt begynner med det.

– Jeg ble mer oppmerksom på lureri nå. 

Emneord: