HARD KAMP: Ammerud center Marakinyo Williams prøver seg på ett av sine 16 skuddforsøk i kampen. Kun syv av de gav poeng. FOTO: Didrik Kjær

Endelig vant Bærum en bortekamp

Bærum Basket slo Ammerud og tok sin første borteseier for sesongen.
Fredag, 3 november, 2017 - 00:04

Favorittene Bærum gikk tidlig opp i en stor ledelse i Apaløkkahallen, og ledet med hele 14 poeng til pause. Ammerud spilte godt i den siste perioden, men Bærum hadde likevel kontroll på slutten, og sikret en 76-69 seier. Bærum klatrer med det oppover på BLNO-tabellen. 

– Burde drept kampen tidligere

Bærum-trener Mathias Eckhoff var fornøyd med seieren, men mener laget har mer å jobbe med. Eckhoffs lag ledet lenge stort, og virket å ha full kontroll på kampen. Når treffene uteble i den siste perioden var Ammerud kun ett poeng bak. Likevel kom aldri Ammerud noe nærmere og Bærum-spillerene kunne puste lettet ut. 

– Jeg synes det var en rotete kamp. Men all ære til Ammerud. De spiller hardt og gjør det vanskelig for oss, sier Eckhoff som erkjenner at laget hans fortsatt har en lang vei å gå. 

– Vi må være bedre på å gjennomføre. Jeg synes vi blir dyttet ut av spillet vårt for lett. Vi burde kunne legge større press på dem, og drepe kampen tidligere, sier Eckhoff

 

– Ble jagende hele kampen

Ammerud-trener Mustafa Mahnin var skuffet etter kampen og mente laget hans sleit med å hele tiden måtte jage etter Bærum.

– Det gikk ikke helt som det skulle. Vi fulgte kampplanen, men vi bomma en del i begynnelsen. Bærum opp i en tidlig ledelse. Det blir slitsomt å jage hele kampen, og hele tiden prøve å komme tilbake. Vi var nære, men det holdt ikke helt inn.

Ammeruds viktigste spiller, Marakinyo Williams, plukket ned imponerende 24 returer, men sleit med den offensive delen av spillet.

– Han plukker mye returer i dag, og er en veldig vikitg spiller for oss. Han har ikke en like god offensiv kamp i dag som han pleier å ha. Ikke fordi han ikke fikk de skuddene han pleier å få, men fordi han bommet mer enn ellers, forteller Mahnin.

Mahnin ser likevel positivt på fremtiden.

– Det er ingen tvil om at vi absolutt er gode nok til å slå dette laget. Vi har mye å gå på, og det sier jeg til gutta også. Vi har absolutt et godt nok lag til å heve oss resten av sesongen.

Tags: