Årets klimakonferanse med slagordet #klodenvår. Foto: Christian Fjermeros

- Tang er som en grønnsak på steroider

Mat er i fokus under Aftenpostens klimakonferanse.
Torsdag, 9 november, 2017 - 16:26

Flere hundre hadde funnet veien til Folketeateret onsdag kveld for å ta del i Aftenpostens tredje utgave av klimakonferansen. På agendaen var det mat som sto i sentrum, og hva vi kan og må gjøre for å skape en bærekraftig utvikling. Et bredt spekter av forslag til hva som kan gjøres ble lagt frem og omhandlet blant annet dyrking av agurker i ørkenen, Vertical farming og en utbytning av råvarer vi vanligvis bruker.

Mushi den nye sushi?

Mushi er japansk for insekt, og er ordet Professor Anne Sverderup-Thygeson har som et forslag til hva man kan kalle matretter laget av myke insekter. Sverdrup-Thygeson har sett på hvilke fordeler det kan få på miljøet om man bytter ut rødt kjøtt med insekter.

Egg og algebacon

En annen råvare for fremtiden er makroalger (tang og tare). Grunnlegger av Seamore Food, Willem Sodderland er en forkjemper for at tang er den nye super ingrediensen, og har forlengs byttet ut vanlig bacon med algebacon. — Makroalger er den originale «superfood». Det er som en grønnsak på steroider, den har egenskaper man ikke får fra landgrønnsaker. For å sette dette i perspektiv, om man dyrker makroalger på to ganger Portugals areal kan man dekke proteinbehovet