STANS: Ulven får gå i fred i enkelte fylker, enn så lenge. FOTO: Erik F. Brandsborg, aktivioslo.no/Flickr

Ulvejakten midlertidig stanset

WWF fikk medhold i Oslo tingrett om at ulvejakten bør tas opp til rettsak. Av den grunn blir det midlertidig stopp i ulvejakten, med umiddelbar effekt.
Lørdag, 25 november, 2017 - 14:09

Ulvejakta i Oslo, Akershus, Hedmark og Østfold har blitt midlertidig stoppet. Oslo tingrett ga denne uken WWF medhold i begjæringen om at lisensfellingen utenfor ulvesonene i disse fylkene må stanse.

– Oslo tingrett har fattet en viktig beslutning når den pågående ulvejakten nå er stanset. Nå ser vi fram til at saken vår kommer opp for retten, der domstolene må vurdere om norsk ulveforvaltning er i strid med norsk lov og internasjonale forpliktelser, sier miljøpolitisk leder Ingrid Lomelde i WWF.

Trist

Det er derimot ikke alle som er like fornøyd med pausen i ulvejakten. I den åpne facebookgruppa Ulvedebatt er det flere som stiller seg negative til utviklingen av saken.

”Trist, trist og kjempetrist. Tenk at så mange mener at ulven er mer verdt enn mennesket,” skriver en skuffet facebookbruker.

”Dette er en skam for rettstaten Norge! De tror på ren løgn som de kunne kontrollert med et enkelt søk på nettet,” skriver en annen.

I samme gruppe er det allikevel ikke mangel på positive reaksjoner. Med kommentarer som “beste nyheten på lange tider, hurra for WWF!” og “verdt hele kontigenten for WWF”, er det mange som støtter opp tingrettens avgjørelse.

Debattgruppen viser også et snev av opprør mot loven. Med ytringer som ”vedtak basert på løgn gjelder ikke”, “har det ikke vært tjuvjakt før så blir det hvertfall nå” og ”det blir jakt, men ikke offentlig” virker det ikke som om alle kommer til å adlyde jaktstoppen.


ULV: Provoserende melkekartong. FOTO: Tine

Melkekartong til irritasjon

Samtidig som ulvedebatten ruller og går, har det kommet videre grunn til irritasjon for ulvemotstandere. Tine lanserte denne uken årets julemelkekartonger. H-melkkartongen provoserer enkelte.

Det er nemlig en ulv på den. Flere reagerer på at Tine velger å fronte et rovdyr som skaper problemer for så mange bønder.

– Det gjorde vondt, rett og slett. Dette er et stikk mot oss som bor i ulv- og rovviltområdene. Tine leker med sine medlemmers skjebne, sier Ann Merete Furuberg, leder i Norsk bonde- og småbrukarlag til VG.

Årets tema for julekartongene er fjøsnissen og hans liv i norsk natur. Til tross for reaksjonene kommer ikke Tine til å trekke melkekartongene.

Emneord: