FIVAS har laget en animasjonsfilm om Verdens toalettdag. Foto: Screenshot fra filmen/FIVAS

2,3 milliarder mangler toalett

— Tilstrekkelige sanitære forhold er en menneskerettighet, sier daglig leder i FIVAS, Jonas Holmqvist.
Onsdag, 22 november, 2017 - 13:15

Verdens toalettdag ble markert den 19. november i regi av FN. Dagen har blitt markert hvert år siden 2013. Det er 2,3 milliarder mennesker som mangler tilgang på toalett, og dette skaper flere konsekvenser. Formålet med dagen er å få oppmerksomhet rundt temaet.

I anledning Verdens toalettdag holdt FIVAS, foreningen for internasjonale vannstudier, et frokostseminar på Kulturhuset tirsdag morgen. Her ble det snakket om de sanitære utfordringene i verden og i Oslo. FIVAS er en frivillig organisasjon som jobber med å sikre tilgang til vann og sanitærtjenester.


Jonas Holmqvist har vært daglig leder i FIVAS siden 2011. Foto: Maria Lund Saga