Vegard og Bård Ylvisåker er tilbake på tv-skjermen til våren. Foto: Anders Stensås

Ylvis med nytt tv-program i en ny sjanger

Til våren er Vegard (38) og Bård (35) Ylvisåker tilbake på skjermen etter to år. Denne gangen med et nytt humorprogram i en helt ny sjanger.
Torsdag, 2 november, 2017 - 15:33

«Stories from Norway» er navnet på den nye serien til Ylvis-brødrene. Humorserien skal ta utgangspunkt i ulike historier som har funnet sted i Norge.

– Vi har prøvd å finne ulike kjente historier som for eksempel da Justin Bieber kom til Norge, tyveriet av Skrik og stupetårnet på Hamar som gikk langt over budsjettet, sier Bård under vårlanseringen til TVNorge.

Ny sjanger

Tidligere gjorde brødrene stor suksess med sangen, The Fox. Nå blir det mer sang fra guttene i en ny sjanger som kalles for en undersøkende musikal. Vegard beskriver sjangeren som en kombinasjon av musikal og undersøkende journalistikk.

– Vi prøver å finne morsomme saker. Så intervjuer vi dem som har vært involvert i de aktuelle historiene. Deretter ser vi på materialet og prøver å plukke ut de elementene som vi tror vi kan lage morsomme musikaler og dramasekvenser av, forklarer Vegard.

Ønsker å gi noe tilbake til samfunnet

Da brødrene jobbet med å planlegge nytt program la de vekt på hvordan de kunne ha det morsomst mulig på jobb.

– Noe av det vi likte best med I kveld med Ylvis, var å lage musikkvideoene. Når vi skulle lage et nytt program, så vi rett og slett på hvordan vi kunne ha det morsomst mulig på jobb og samtidig gi noe tilbake til samfunnet, sier Bård.

Siden guttene ønsket å lage dramatiske musikaler fylte de raskt sitt eget krav om å ha det gøy på jobb, så begynte arbeidet med å finne ut hvordan programmet skulle ha en verdi for seerne.

– Programmet skal jo ha en verdi for seerne også, så vi satte oss for å grave i saker som har hatt en betydning for landet vårt, sier Bård.

Humor av snåle ting

Programdirektør Eivind Landsverk (55) forteller i en pressemelding at han håper folk vil le godt av den nye serien.

– Ylvis har en evne til å lage humor av smale og snåle ting. Jeg håper og tror at folk kommer til å le godt av den nye serien, og at vi underveis også blir litt mer opplyst, sier Landsverk.