May Liss Waage jobber på Fagerborghjemmet i Oslo. Sykehjemmet tok turen til Nederland, for å se hvordan de demente kan bo i egne landsbyer. Foto: Ingrid Schou

Egne landsbyer for demente

Ifølge den nye regjeringsplattformen ønsker Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre å styrke en utbygging av demenslandsbyer.
Torsdag, 25 januar, 2018 - 10:42

Forskning viser at eldre kan føle seg umyndiggjort og fanget når de blir plassert på sykehjem. Fagerborghjemmet i Oslo har vært på en inspirasjonstur til «demenslandsbyen» Hogeweyk i Nederland, for å se hvordan demente pasienter blir behandlet der. Her opererer de med sykehjem som er utformet som landsbyer, der de demente kan gå fritt rundt innenfor landsbyens grenser. Helsepersonell fungerer som butikkansatte, cafémedarbeidere og bartendere. Man ønsker å oppnå en så hverdagslig situasjon som mulig. 

 

Emneord: