Rezan Ameen viser frem en video fra teaterkurset han deltar på. Det første stykket de satte opp, var på arabisk, så Rezan oversatte underveis. Foto: Hennika Lillo-Stenberg.

Ila integreringsmottak legges ned

UDI har besluttet at Ila integreringsmottak i Oslo skal legges ned i april. Det er en avgjørelse som byrådet i Oslo er svært kritisk til.
Tirsdag, 23 januar, 2018 - 13:53

 – Jeg syntes faktisk det er helt uforståelig at staten nå legger ned, sier byråd for eldre, helse og arbeid i Oslo, Tone Tellevik Dahl. Regiondirektør fra UDI, Eirik Eide, svarer at mottaket legges ned fordi det ikke er nok søkere. 

Vi besøker en tidligere beboer fra Ila integreringsmottak, 28 år gamle Rezan Ameen. Han kom til Norge fra Syria for et år siden, og begynte å lære seg norsk på mottaket. Idag bor han i en liten leilighet på Grünerløkka, og går på skole og flere kurs som han ble introdusert for på Ila. 

Hør nyhetsreportasjen her: