Med finske Tommi Ostrovskij i spissen legger utvekslingsstudentene ut på skitur rundt Sognsvann. Foto: Ingrid Godager

Nyttig, men kaotisk skiutleie for studenter

Drømmeforhold i marka har sprengt kapasiteten på SiOs skiutleie.
Mandag, 22 januar, 2018 - 13:32

– Må vi smøre skiene? ler Sanna Vainio fra Finland.

Ved Sognsvann står en gjeng forvirrede studenter, som spør oss om hvor de kan finne skiløypene. De forteller at de nettopp har leid ski hos SiO, Studentsamskipnaden i Oslo.

Finske Tommi Ostrovskij har ikke gått på langrenn på over fem år, og lurer derfor på om han har mistet teken. Claire Steinemann fra Hawaii skal derimot gå sin aller første tur. 

– Jeg har bare stått på slalåm før, men det er kanskje femten år siden, så jeg er veldig spent på dette, sier Steinemann og smiler.


(F.v.) Claire Steinemann, Mathias Herpell, Kristina Krauels, Sanna Vainio og Tommi Ostrovskij gleder seg til å teste føret. Foto: Ingrid Godager

Ønsker bedre utleie

Utvekslingsstudentene er enige om at systemet for skiutleien kunne vært noe bedre. Vainio skulle ønske man kunne leie ski på flere dager enn kun torsdager.

– Vi prøvde å leie ski sist fredag, men det fikk vi ikke, så da måtte vi vente nesten en hel uke. De hadde heller ikke nok skostørrelser, så disse er for store, sier hun og peker ned på skoene sine.

Steinemann forteller at hun syntes det var dumt at de måtte stå så lenge i kø.

– Det tok ganske lang tid å få leid ski, fordi det var så mye folk, sier hun.

Om føret holder helt til april, mener Ostrovskij likevel at prisen på skiutleie er rimelig.


Det er godt humør i køen på Athletica Domus. Foto: Ingrid Godager

God pris, men feil skostørrelse

Tilbake på Athletica står Hannah Sommer fra Tyskland i kø for å leie ski. Hun har aldri stått på ski før, og gruer seg litt. 

– Det virker veldig skummelt å gå med så smale og lange ski, flirer hun.

Sommer er glad for at hun som utvekslingsstudent kan leie ski hos SiO, og påpeker at det er billigere å leie ski her enn andre steder. Likevel er hun ikke hundre prosent fornøyd, da hun mener at utleien burde startet tidligere og at de burde ha hatt mer utstyr.

– Det eneste som var litt skuffende var at ikke alle av oss fikk riktig skostørrelse eller riktig høyde på skiene, men jeg tror det går greit til å starte med, forteller hun.


(F.v.) Leonie Arzenbacher, Marilena Bachmeier og Hannah Sommer smiler til tross for feil skostørrelse. Foto: Ingrid Godager

Vanskelig å møte etterspørselen


Nathalie Korvann Eriksen forteller at det er stor pågang på Athletica hver torsdag. Foto: Ingrid Godager

– Man leier en hel pakke med ski, sko og staver, forteller Nathalie Korvann Eriksen, førstevert og resepsjonsjef hos Athletica Domus. 

Eriksen forteller at responsen på skiutleie har vært veldig god.

Da vi forteller Eriksen at noen av utvekslingsstudentene ikke fikk riktig skostørrelse eller høyde på skiene, svarer hun at det handler om plass. 

– Problemet er at vi ikke har plass til så mye. Men det er jo noe vi vurderer å gjøre noe med, med tanke på at vi bare har hatt tre torsdager med skiutleie og vi er allerede tomme for ski. Vi skulle jo ønske at vi hadde større plass, sånn at vi kunne leid ut flere ski, forteller hun.

Eriksen forstår at studentene skulle ønske de kunne leie ski på flere dager, men forteller at dette blir vanskelig fordi de ønsket et best mulig og rettferdig system.

– Det studentene savner mest nå er det å lære seg å gå på ski, så det blir kanskje neste steg eller i alle fall noe vi tar med oss videre, avslutter hun.