Kriminaliteten blant unge øker

De blir yngre, og de blir voldeligere. Nå tar lokalbefolkningen opp kampen for å bekjempe ungdomskriminaliteten.
Torsdag, 22 februar, 2018 - 12:59

Politiets årsrapport fra 2017 viste at kriminaliteten blant barn og unge har økt med 46 prosent på landsbasis siden 2016. Leder for Forebyggende avsnitt ved Manglerud Politistasjon, Jane Bechman Dahl mener det er vanskelig å si nøyaktig hva som er årsaken til at tallet stiger.

– Jeg tror det er en sammensatt utfordring som det er vanskelig å sette noen få punkter på. Det vi er opptatt av er hvordan vi skal prøve å ta hånd om problemet og hvordan vi skal klare å sette inn de rette tiltakene, sier Dahl.

Hun trekker frem det forebyggende arbeidet som et viktig virkemiddel for å redusere tallet.

BUSH skal forhindre kriminalitet

Som Dahl, var de frammøtte tydelige på at de ønsker flere fritidstilbud for ungdommen på Holmlia. Daglig leder på ungdomsklubben BUSH, Roland Daus, mener at hans klubb er et godt eksempel på at ungdomsklubber er et forebyggende tiltak. Han merker at situasjonen i de borettslagene som hører til i området rundt BUSH er fredeligere enn andre steder på Holmlia.

– Jeg syntes det er fint her. Homlia er stort, men vi holder til i den søndre delen av Homlia, og her er det veldig bra. Barna som bor i de seks borettslagene som sogner til oss er veldig heldige, sier Daus

Til angrep på Listhaug

Blant de fremmøtte i salen på folkemøtet, var blant annet justisminister Sylvi Listhaug. Ikke overraskende skapte hennes fremmøte engasjement hos flere av deltakerne på folkemøtet.

Daniel Brekke Andersen er lærer ved Holmlia ungdomsskole. Han var blant de som var aller mest kritisk til


Daniel Brekke Andersen gikk hardt ut mot Sylvi Listhaug. 

Listhaug. Under talen på folkemøtet, gikk han til frontalangrep på justisministeren, som i utgangspunktet ikke var på Holmlia for å snakke om innvandring.

– Listhaug er en statsråd og et voksent menneske. Hun skal være et forbilde for unge mennesker i hele landet. Jeg føler at måten hun har omtalt visse grupper på er helt forkastelig. Det hører ikke hjemme i politikken, det hører ikke hjemme i Norge, sier Andersen.

Ungdomsskolelæreren mener også mediene har gjort situasjonen på Holmlia mer dramatisk enn den er, men at det også er noe sannhet i det som skrives.  

– Mediene blåser opp det som skjer på Holmlia, men det er viktig å påpeke at det er mye sannhet i det også, sier Andersen.