Sykepleier Karine Hanssen er en av mange som har opplevd vold og trusler på arbeidsplassen. Foto: Ingrid Godager

– Pasienten tok kvelertak på meg

Én av fire sykepleiere rammes av vold og trusler, viser tall fra Arbeidstilsynet.
Onsdag, 21 februar, 2018 - 15:45

Hvert år opplever 200.000 nordmenn vold og trusler på arbeidsplassen, og helsepersonell er spesielt utsatt. Bård Hogstad, seniorinspektør i Arbeidstilsynet, forteller at de som jobber tett på mennesker i utsatte situasjoner, har en større risiko for å bli utsatt for vold og trusler. 

Da Karine Hanssen var leder ved voksenpsykiatrisk avdeling ved Diakonsykehuset i Oslo, opplevde hun selv at en av pasientene tok kvelertak på henne. Hun forteller videre at hun trodde hun taklet situasjonen bra der og da, men at hun i ettertid forstod at det gikk svært inn på henne.

Line Orlund, fylkesleder for Norsk Sykepleierforbund Oslo, mener det er synd at så mange av medlemmene deres opplever situasjoner som denne. Hun sier det er viktig at arbeidsgiver tar sykepleierne som melder ifra om vold og trusler, på alvor.

Emneord: