Programledere Bibi-Fatima Musavi (midt) og Yngve Ravn Benum (t.h.) har besøk av sentralstyremedlem i ungdomsorganisasjonen Press, Lea Mariero (t.v.) i studio. Foto: Christer Alexander Hansen
Oslo Metafor - Storbyradioen

Oslo Metafor - Storbyradioen

Må unge selv ta ansvar for kroppspresset de blir utsatt for? Årets Gullbarbie gikk til klesbutikkjeden Bik Bok.
Torsdag, 22 mars, 2018 - 15:44

I dagens sending ser vi på kroppspress, utdelingen av årets Gullbarbie, det nye superbandet Insomiac Bears og det politiske partiet som vil legge ned Studentparlamentet.

 

Den siste uken har kroppspress og bloggeres påvirkningskraft vært et hett tema. Nå har AUF kastet seg inn i debatten. De ønsker å stoppe normaliseringen av kosmetiske inngrep.

Årets Gullbarbie-pris gikk til klesbutikkjeden Bik Bok. I begrunnelsen skriver juryen blant annet at Bik Bok «utmerker seg gjennom fjoråret som en versting fordi de fremstilte svært ensidige idealer for å selge klær til unge jenter». Nå lover Bik Bok å skjerpe seg.

Med medlemmer fra Lukestar, Rumble In Rhodos og Team Me er Insomniac Bears et slags superlag av et band. I morgen har de sin første Oslo-konsert. Vi prater med vokalist Thomas Bratlie Haugland.

Torsdag 15. mars inviterte Fremskrittslisten til pressekonferanse og stiftelsesmøte på Blindern. Det er en nyetablert studentpolitisk liste som vil inn på Studentparlamentet på Universitetet i Oslo for å deretter legge det ned.

 

Produsent: Frikk Hellvik Granrud

Tekniker: Sonja Haaland

Vaktsjef: Christer Alexander Hansen

Programledere: Yngve Ravn Benum og Bibi-Fatima Musavi

Nyhetsoppleser: Kristin Matthews

Reporter: Marie Hoff-Nilsen

Direktereporter: Stine Rødland

Researcher: Camilla Klungland Ousdal