Fortnite er ekstremt populært, men har enda ikke blitt utgitt i full versjon. Foto: Skjermdump Youtube/Daily Fortnite Battle Royale Moments

Knuser streamingrekorder

Overlevelsesspillet Fortnite Battle Royale, er på kort tid blitt et av de mest populære spillene i gamingens historie. I helgen slang blant annet rapperen Drake seg på spillbølgen, noe som førte til større oppmerksomhet.
Mandag, 19 mars, 2018 - 14:49

Spillet er utrolig nok fortsatt bare en beta. Det vil si at den ferdige versjonen av spillet ikke kommer ut før i 2018. Likevel har spillet allerede 40 millioner aktive spillere på tvers av konsoll og PC, og i disse dager lanseres også spillet til iOS.

Konseptet med spillet er enkelt nok: 100 spillere hopper i fallskjerm fra en flyvende buss, og ender spredt utover en stor øy. Med seg har man i starten kun en øks, som man kan samle materialer for å bygge med. I tillegg finner man våpen rundt på øya, og vinneren er den som til sist står igjen når alle andre er eliminert. 

635 000 seere

De beste spillerne i verden tjener flere hundre tusen i måneden på streaming og youtubevideoer. Den aller mest profilerte heter Tyler «Ninja» Belwins. Onsdag 14. mars kom karrierens foreløpige høydepunkt, da han streamet spillet foran hele 635 000 seere på det meste. Mye av grunnen til det vanvittige tallet er at han spilte med rapperne Drake og Travis Scott. 


Trygve Schau er et av få Norske medlemmer i verdens største gaminggruppe, Fazeclan. FOTO: Martin Moen

Journalen har snakket med Trygve Schau, som er medlem av verdens største og mest populære gamingklan, FazeClan. Tidligere har de i hovedsak holdt seg til Call Of Duty, men har i disse dager opprettet et Fortnitelag.

Fungerer bra på konsoll

I følge Schau kan mye av spillets sukess skyldes at det gjør seg spesielt bra på konsoll. Med konsoll tenker Schau mer spesifikt på Playstation 4 og Xbox One. Tradisjonelt sett har denne typen overlevelsesspill vært primært for PC-spillerne.

- Battle Royale sjangeren har jo i det siste året vokst enormt, men i forhold til alle konkurrentene er Fortnite det eneste spillet som er ordentlig optimalisert for konsoll. Det tror jeg er en stor faktor, ettersom konsoller er mye mere utbredt, sier Schau.

Schau påpeker også at spillet er gratis.

-I tillegg er jo Battle Royale delen av Fortnite gratis, noe som ikke akkurat kan sees på som en brems. Alt dette kombinert med ukentlige oppdateringer samt at man kan spille med kompiser. 

Her kan du se Drake spille det populære skytespillet sammen med Belwins: