Katrina Volksone og Karoline Thorsen er begge med på jentebussen "Slasher 2018". De har brukt masse penger allerede før russetiden har startet. Foto: Anders Stensås

– Har du nok penger kan du være med

Jentene på russebussen Slasher 2018 finansierer russefesten ved hjelp av dugnad, sparepenger og hjelp hjemmefra.
Tirsdag, 24 april, 2018 - 13:59

Karoline Thorsen er en av Østensjøjentene på bussen Slasher 2018. Jentene kjøpte bussen for 350 000 kroner, men Thorsen forteller at det i tillegg har gått mye penger til reparasjoner av bussen. Thorsen har selv fått økonomisk hjelp fra faren for å finansiere årets dyreste fest. 

Ungdomsforsker ved OsloMet, Patrick Lie Andersen, forteller at det er stor forskjell på hvor mye hjelp russen får hjemmefra. De sosiale forskjellene avgjør hvor mye hjelp man får fra foreldrene. 

– Noen foreldre har mye større mulighet til å spytte inn penger, da det er store sosiale forskjeller i Oslo.  Noen familier har utrolig mye mer penger enn det andre har, forteller Andersen i et intervju med Journalen.

Pengene spiller en viktig rolle

Thorsen bekrefter at pengene spiller en viktig rolle for å kunne være med på en russebuss. 

– Har du nok penger, og kjenner folk, så kan du være med på en russebuss, sier Thorsen.

Videre forteller hun at man ofte får høyere sosial status av å være med på en kjent buss, spesielt i Oslo. Ungdomsforsker Andersen har sett en trend på at ungdommen ønsker å være russ, men på en alternativ måte som koster mindre. Dette kan for eksempel være vandre- eller sykkelruss. 


Katrina Volksone forteller at ikke alle har brukt like mye penger. – Det avhenger av hvor mye penger man bruker på klær, alkohol og treff, sier hun.  Foto: Anders Stensås

 

Emneord: