Juur er en av mange grupper som produserer russelåter. I studioet på Røa produseres det allerede låter for neste års russ.

Får russ til å drikke Zalo

Den første låten til produsentduoen Juur var ment som en parodi på annen russemusikk. Men det de ga ut, fikk en annen respons enn forventet.
Tirsdag, 24 april, 2018 - 12:51

Nok en gang er vi fremme ved den tiden av året der russetiden preger hverdagen. Enten i form av at bussene ruller forbi, eller at mediene skriver om stadig mer bestialske russelåter. Uansett så merker vi det alle.

Journalen har vært på besøk hos to av de som produserer russelåter. Duoen Juur, som ikke ønsker å stå frem med navn, produserer låter fra studio hjemme på Røa. De har per i dag 80 000 månedlige lyttere på Spotify, og spiller konserter landet rundt.

Arbeider med låter for neste års russ

De har allerede laget låter til seks av russebussene som feirer i år. I tillegg har de sluppet sin første låt for 2019-sesongen, og de arbeider daglig med musikken. 

- Det er en veldig spennende og variert arbeidshverdag. Den ene dagen kan vi jobbe på idènivå, en annen skriver vi og en neste igjen kan det være finesse. Vi bruker mange arbeidstimer per låt, og det ligger mer bak enn det mange kanskje tror. Forteller Juur. 


Produksjon: Her lages det allerede musikk for russ 2019. FOTO: Nathalie Nordheggen

Det økonomiske spørsmålet 

Hvor mye penger som er  involvert, ønsker ikke duoen å gå inn på. Den økonomiske biten av jobben holder de for seg selv. Det er likevel liten tvil om at det er store penger å hente i russebransjen.

I en artikkel publisert av Nettavisen informerer norges største russeartist, Andreas Haukeland, bedre kjent som Tix at han pleier å ta mellom 75 000 – 100 000 for en låt. Journalen erfarer at prisene ikke har gått ned siden det. I tillegg til det artistene får for låtene, sitter de igjen med alle rettigheter på sangene, og tjener også penger på liveopptredener.


STUDIO: I løpet av en uke tilbringer duoen mange timer her for å jobbe med musikken. FOTO: Nathalie Nordheggen

Anonymitet

Guttene ønsker ikke å bli forbundet med russelåter. En betingelse for at de skulle stille til intervju med Journalen, var derfor at de ikke ble omtalt ved fullt navn. Journalen valgte å godta denne betingelsen. Ved siden av å lage russelåter i gruppen Juur arbeider nemlig duoen med annen musikk som ikke er knyttet til russefeiring, og det er denne musikken de ønsker å satse på.


ANONYME: Duoen ønsker ikke å blir forbundet med russelåter. FOTO: Nathalie Nordheggen

 

Emneord: 
Tags: