Vilde Serina Brunvoll og Sigurd Heggemsnes har vært med på å utvikle den nye tjenesten SpaceShare. FOTO: Anna Leah Thorseth Poppe

Nå kan du dele bod med naboen

Fredag 20. april ble tjenesten SpaceShare lansert. Gründerne bak tjenesten håper dette kan bli en slags Airbnb for bodplass.
Tirsdag, 24 april, 2018 - 13:07


Vilde Serina Brunvoll er ansvarlig for design og markedsføring for SpaceShare. FOTO: Anna Leah Thorseth Poppe

– Det har vært god respons så langt, men nå er spørsmålet om det er nok ledig plass i Oslo, sier Vilde Serina Brunvoll som er grafisk designer og markedsføringsansvarlig for SpaceShare. Hun har også vært med å utvikle tjenesten. 

– Vi håper jo at for eksempel studenter som flytter til byen uten mye bagasje, og kanskje har ledig bodplass vil bruke tjenesten vår, så kan de tjene litt penger på plassen de ikke bruker, forteller Brunvoll. 

Hun tror at etterspørselen etter mer plass er stor, men at deres tjeneste er avhengig av at folk leier ut plass. 

– Det er jo faser av livet der man flytter, eller familien vokser mens man fortsatt bor på liten plass, og da har man ofte behov for mer plass, fortsetter hun. 

Abonnementsbasert 

Sigurd Heggemsnes er teknisk ansvarlig for SpaceShare. Han forteller at tjenesten er abonnementsbasert der et fast beløp trekkes månedlig så lenge en bruker leier plassen. 

– Man har også mulighet til å for eksempel betale for seks måneder samtidig, og da kan det tenkes at utleier vil gi dem litt rabatt, sier Heggemsnes. 

Foreløpig identifiseres utleier med mobilnummer, men Heggemsnes sier at de etterhvert ønsker å bruke BankID til identifisering. 


Sigurd Heggemsnes er teknisk ansvarlig i SpaceShare. FOTO: Anna Leah Thorseth Poppe

Tror delingsøkonomien er kommet for å bli

SpaceShare er en av flere tjenestene som baserer seg på delingsøkonomi. Brunvoll ser flere positive sider ved delingsøkonomien. 

– Mest av alt er det jo hyggeligere. Du får kanskje litt nærere kontakt med naboene dine for eksempel, sier hun. 

Videre påpeker hun at man med slike tjenester er avhengig av å ha tillit til hverandre.
Hun påpeker også at det å slippe å bygge og kjøpe nytt, både kan være sparsomt for lommeboka og miljøet.

Avhengig av brukere

– Vi har jo ikke laget en perfekt tjeneste fra dag en, så vi er avhengig av brukere som kan gi oss tilbakemeldinger, forteller Brunvoll. 

Utviklerne har jobbet med tjenesten i et og et halv år før de nå lanserte tjenesten forrige fredag. Nå venter de kun på brukere slik at de kan videreutvikle SpaceShare. 


Utviklerne av SpaceShare har jobbet i et og et halvt år med tjenesten før de lanserte den forrige fredag. FOTO: Anna Leah Thorseth Poppe