Upretensiøst lidenskapelige Jesper Hatcher

– Det mest crazy jeg har gjort er å tatovere en tiss. Det var en opplevelse, forteller tatovøren.
Mandag, 24 september, 2018 - 13:43

I kjelleren på Timeless Tattoo blir lyden av dirrende nåler overdøvet av den livlige kunstneren Jesper Hatcher. Med store øyne snakker 30-åringen om det han mener er nasjonalretten til Norge - Grandiosa. Lærlingen han prøver å overbevise rister lattermildt på hodet.

Ifølge Hatcher har han ikke alltid vært så livlig. 

– Det har muligens kommet med årene av å sosialisere meg via yrket. Jeg har virkelig funnet min flokk å være utadvendt i, forteller Hatcher.  

Sterk lidenskap

Det første man får øye på i leiligheten til Hatcher er en bokhylle full av utsmykkede bøker. Over senga hans henger et verdenskart. Hatcher ønsker å se verden og jobbe med andre tatovører utenfor Norge. Etter åtte år på Timeless Tattoo har han endelig sagt opp for å oppfylle denne drømmen. 

– Jeg har lyst til å utvikle meg som tatovør. Jeg er lei av stabiliteten og tryggheten ved å jobbe i et fast studio, forteller han.

Hatcher sitter på en stol han selv har trukket om. Han jobber i stillhet ved skrivebordet mens han tegner en skisse på ipaden sin. Stillheten blir brutt fra tid til annen av trikken som kjører forbi så nærme at rommet rister. 

Kunst har alltid vært en sterk lidenskap for Hatcher. Gjennom oppveksten har begge foreldrene oppmuntret og støttet han til å følge denne usikre, kreative retningen.

– Mange tatovører lager små og enkle motiver uten lidenskap og tjener godt på det. Mens jeg sitter til klokka tre på natta og jobber hardt med å finne dypere betydninger bak tatoveringene og tjener akkurat det samme på det, sier Hatcher. 

Mer enn tatovering

Hatcher har sitt eget hjørne i studioet. Mørke malerier og dystre skulpturer pryder veggene, og mange av dem har han designet. Hatcher forteller at han har en bipolar stil som kan variere fra dystre til muntre motiver. Dette mener han er den røde tråden i alle kunstverkene sine som for eksempel animasjonsfilmer, maling, skulpturering og annet håndarbeid. 

– Føler det er en god måte å uttrykke meg på, og samtidig skaper jeg noe eget som kan vare for alltid og som ikke bare er limited til tattoo, utdyper Hatcher. 

Lær mer om Jesper Hatcher i videoportrettet

Emneord: 
Tags: