Flere pendlere er misfornøyd med buss for tog-tilbudet. Foto: Stine Hennissen

50 timer ekstra reisetid

NSB har nok en gang satt inn buss for tog på flere strekninger. For noen av de reisende betyr dette 50 timer ekstra reisetid på to måneder.
Fredag, 12 oktober, 2018 - 11:32

Lang reisetid

Linje L14 fra Asker til Kongsvinger går én gang i timen fra halv seks om morgenen til halv tolv på kvelden. Denne linjen vil bli påvirket av planlagt arbeid på jernbanelinjene i ti uker. En gruppe pendlere på Oslo Sentralstasjon som venter på toget er noen av mange som pendler fra Rånåsfoss til Oslo S fem dager i uka. De forteller at togturen i utgangspunktet tar 40 minutter, men nå som det er satt inn buss for tog, tar det i overkant av en time å komme seg frem. 

NSB har satt opp buss for tog i ti uker, fra oktober til desember. Det tilsvarer 50 ukedager der pendlere blir nødt til å benytte seg av denne løsningen. En av pendlerne forteller at selv om det går tog på ettermiddagene, er det fremdeles mange som må ta buss for tog, og blir sittende en halvtime ekstra både på vei til og fra jobb. Dette tilsvarer 5 timer ekstra i uka, og på denne to måneders perioden blir hele 50 timer brukt på ekstra reisetid. 

Misfornøyde passasjerer

Ingrid Holt Thune (16) er en av mange misfornøyde kunder. Som videregåendeelev tar hun ofte tog, og hun opplever buss for tog-situasjonen som stressende. 

– Jeg skjønner at det er nødvendig med buss for tog, og jeg ser at det kanskje er den beste løsningen, men jeg synes det er dårlig informasjon om bussene, mener hun.

Halvor Sakshaug er heller ikke fornøyd med NSBs tilbud. Han skriver i et debattinnlegg på Aftenposten at han kunne ønske at informasjonen var bedre, og at det fantes bedre alternativer. Han skriver at ting tar lang tid, og at det skaper frustrasjon og irritasjon.

Utfører arbeid på toglinjene 

På NSBs nettsider står det at Bane NOR utfører arbeid, og at dette er noe de må gjøre regelmessig. NSB ønsker ikke å uttale seg, men på Facebook-siden deres beklager de for ulempene det medfører. 

En av passasjerene som pendler fra Oslo S til Rånåsfoss sier at selv om buss for tog kanskje er den beste løsningen, så er det dumt at arbeidet tar så langt tid.

– Det er ofte kø på veiene, noe som fører til at bussturen tar lengre tid, og jeg blir forsinket til jobb, sier hun.

Hun avslutter med å fortelle at noe av det kjedeligste med buss for tog er at de ikke kan kjøre den korteste ruten, fordi de fremdeles må innom alle togstasjonene. 

Emneord: