Arrangementet fant sted på Deichman Majorstuen. Rundt 30 personer møtte opp. Foto: Joseph Mardelli, Skeiv verden

Arrangerte "Queer stories" i anledning Verdensdagen for psykisk helse

I anledning Verdensdagen for psykisk helse 10.oktober, inviterte Skeiv verden og Deichman Majorstuen til en kveld med skeive historiefortellinger.
Fredag, 12 oktober, 2018 - 17:15

– Det er viktig for oss i Skeiv verden å støtte og styrke hverandre. Vi er svært opptatt av å hjelpe sosialt, kulturelt og politisk for å øke livskvaliteten til skeive personer med innvandringsbakgrunn i Norge, sier Mardelli. 

Joseph Mardelli opererte som fotograf under arrangementet og jobber til daglig i Skeiv verden med sosiale medier og kommunikasjon. Han forteller at Skeiv verden har fokus på å støtte og styrke hverandre fordi det kan være vanskelig for skeive personer med innvandrerbakgrunn og føle tilhørighet i samfunnet. 

Rapporten Åpne rom, lukkede rom (Elgvin, Bue og Grønningsæter) fra 2013, viser nettopp til at skeive personer med innvandrerbakgrunn kan streve med å føle tilhørighet, og ofte kjenner seg ensomme. I følge rapporten gjelder det særlig i grad de som ikke har opplevd aksept fra familien når de har fortalt om sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet. 

Videre forklarer han hvorfor Skeiv verden ville invitere til dette arrangementet i anledning Verdensdagen for psykisk helse. 

– Vi fokuserer på åpenhet og raushet, og ved å gi skeive personer med innvandringsbakgrunn muligheten til å fortelle historier, er vi med å skape en arena hvor skeive historier kan fortelles i sosiale sammenheng, forteller Mardelli. 

Valgte å dele en historie fra sitt liv 

Maruwa Kerella var blant de som delte en livshistorie fra sitt skeive liv. Hun synes det var godt å være åpen om sitt liv foran en stor gruppe mennesker. 

– Det var utrolig fint å stå foran så mange folk og være så åpen og ærlig om noe som er veldig privat, sier hun smilende. 

Arrangementet var tredje gangen Skeiv verden inviterte til “Queer stories”, og den nasjonale interesseorganisasjonen planlegger å invitere til flere slike arrangement i fremtiden.