Den årlige shettisgaloppen var et av høydepunktene under familieshowet.
Oslo Horse Show

Et variert show på årets hestefest

Denne helgen kom hesteinteresserte fra hele landet til Oslo for å få med seg årets store feiring av hestesporten, Oslo Horse Show.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 14:56

Lørdag var den store underholdningsdagen under årets Oslo Horse Show i Telenor Arena. Arrangementet viste sportens bredde gjennom å representere hester av ulike raser tilhørende ulike grener. Dagen startet med flere sprangklasser og et besøk av den svenske dressurmesteren Jan Brink, før det var duket for familieshow med mange små og større innslag.


Franske Mélie Philippot og hennes to hester imponerte publikum med utrolige kunster. 

Showets minste deltakere

I følge arrangementet er shettisgaloppen er et populært innslag hos publikum hvert eneste år. Der skal små ponnier og unge ryttere ri om kapp inne på banen. Flere ryttere falt av ponniene sine da konkurranseinnstinktet slo inn. Rytteren som vant shettisgaloppen holdt seg i salen, og ble ikke redd da flere rundt henne mistet kontroll på hestene.

– Det var veldig gøy å ri der inne, men også ganske vanskelig. Mange ponnier kuttet svingene og løp utenfor banen, forteller hun.


Under shettisgaloppen fullførte noen av ponniene uten rytteren sin. 

Verdenseliten var representert

Lørdagen inneholdt også en internasjonal Grand Prix sprangklasse med 40 startende. Kun 12 av dem red feilfritt og kom til omhoppingen, og blant dem var Geir Gulliksen den eneste norske rytteren. 

Italienske Alberto Zorzi stakk av med seieren etter å ha ridd den raskeste runden. Hesten han stilte med hadde kun gått én Grand Prix tidligere.

 – Jeg er svært stolt av hesten min, hun gjorde en god jobb til å være så fersk, fortalte Zorzi på en pressekonferanse etter klassen.


Vinnerne av Grand Prix, Alberto Zorzi og hesten Ulane de Coquerie, svever over siste hinder i omhoppingen.

Underholdning for alle

– Det er hyggelig om alle som er interessert i hest og hestesport finner et publikumvennlig tilbud gjennom Oslo Horse Show, sier Morten Aasen, daglig leder for arrangementet.

Aasen forteller at arrangementet har hatt omkring 16 000 mennesker innom i løpet av helgen. Lørdagens program hadde til hensikt å underholde alle i salen.


Daglig leder for Oslo Horse Show, Morten Aasen, introduserte selv flere innslag under showet.