Nytt brukt: En av ungdommene som jobber hos Byttetua henger på plass klær som nettopp er blitt byttet inn. Foto: Karen Gjetrang
Gjenbruk

Bytter klær fremfor å kjøpe nye

Byttetrenden har blitt svært populær på Holmlia.
Tirsdag, 16 oktober, 2018 - 12:58

Nylig åpnet Mor Ravnåsen Byttestue på Holmlia. Byttestua gir muligheten til å bytte inn klær som ikke passer lenger og få tilbake klær som passer. Byttestua har allerede blitt et populært tilbud, med mange faste besøkende.

- Jeg liker dette tilbudet kjempe godt. Når jeg kommer hit får jeg klær som passer til barnet mitt. Jeg er ofte her og bytter tøy, for barnet vokser så fort, forteller Chaima Ciman.


Byttestua på Holmlia åpnet i sommer og har allerede flere faste besøkende. Foto: Karen Gjetrang

Stadig flere besøkende

Dørene står åpne hver søndag fra klokken ett til klokken tre, og flere er innom nesten hver uke for å bytte tøy. Hos byttestua jobber tre engasjerte ungdommer som alle er enige om at det er en veldig hyggelig jobb hvor de får møte mange nye mennesker.

- I starten kom det ikke så mange hit, men etter at vi hadde en stand på lysvandringen i Hvervenbukta har flere oppdaget dette tilbudet, og vi har fått mange nye besøkende, sier Selina Simsek og Mohammed Asartan, som jobber hos byttestua.


Barn vokser fort ut av skoene sine og trenger nye, byttestua har derfor et stort utvalg sko. Foto: Karen Gjetrang

Populær trend

Konseptet er enkelt, du tar med deg plagg som ikke lenge passer og får velge ut samme antall plagg som du har mer bruk for. Tilbudet er både økonomisk og miljøvennlig. Flere har allerede hengt seg på den populære trenden med å bytte klær fremfor å kjøpe nytt.

–  Det kommer folk fra hele området her for å bytte klær, noen ganger får vi besøk av folk også fra Ski og Oslo sentrum, forteller Miriam Akhsay, som jobber ved byttestua.


Flere barn er med foreldrene sine til byttestua og bytter inn noen gamle leker mot noen nye. Epler og tegnesaker er også å finne på rommet fyllt med leker. Foto: Karen Gjetrang

Tar i mot både klær og utstyr 

Byttestuen tar i mot klær og utstyr til barn som er mellom null og tolv år. Her kan man også bytte inn alt fra ski til bamser og dukkehus som ikke er i bruk.

– Det som er mest etterspurt akkurat nå er gensere og bukser. Elektronikk er også veldig populært blant de eldste barna som kommer innom med foreldrene sine, forteller Simsek.


Trend: Flere og flere slenger seg på den populære trenden med å bytte fremfor å kjøpe nye klær. Trenden er både økonomisk og miljøvennlig.


Barn vokser fort ut av skoene sine og trenger nye, byttestua har derfor et stort utvalg sko. Foto: Karen Gjetrang


Hos byttestua finnes det leker og klær til barn i alderen 0 til 12 år. Foto: Karen Gjetrang


Lekene får selvfølgelig testes før de blir med hjem. Foto: Karen Gjetrang


– Det vi har høyest etterspørsel etter akkurat nå er gensere og bukser, det er nok fordi vinteren nærmer seg, forteller ungdommene som jobber ved byttestua. Foto: Karen Gjetrang