Lørdagsrådet skapte både latter og refleksjon blant publikum da de vurderte studentenes problemer.

OsloMet minner studentene på at alle har en psykisk helse

Verdensdagen ble markert med besøk av Lørdagsrådet, Bungee Run og Post It Gerilja. OsloMet ønsket å gjøre studentene mer bevisste på å være rause med seg selv og andre.
Torsdag, 11 oktober, 2018 - 18:05

Verdensdagen markeres 10. oktober hvert år, og er Norges største opplysningskampanje om psykisk helse. På OsloMet har ulike tilbud til studentene vært med på å sette fokus på psykisk helse og årets tema “Vær raus”. Marte Raknerud Hoel, studiestartkoordinator ved OsloMet, er ansvarlig for markeringen på universitetet og arbeider for å forbedre studentenes hverdag. Hun forteller at det har vært viktig for universitetet å ha en ordentlig markering av Verdensdagen.

- Vi vil at det skal skje ting på universitetet som studentene kan ha glede av. Ingen skal føle seg alene, og vi ønsker derfor å sette fokus på at alle har en psykisk helse, forteller Hoel.

Lørdagsrådet løste studentenes problemer

Markeringen bestod blant annet av Bungee Run og Lørdagsrådet med Live Nelvik, Harald Eia og Alexandra Gjerpen. Studentene fikk mulighet til å skrive ned egne spørsmål som rådet drøftet foran et stort publikum i lunsjpausen. 

- Lørdagsrådet har besøkt skolen tidligere, og det er noe som vi vet vil kunne trekke oppmerksomhet til markeringen. I tillegg til at et slikt råd er veldig gøy, vil rådgiverne forhåpentligvis også kunne gi gode svar på problemene studentene sitter på, sier Hoel.


Marte Raknerud Hoel, studiestartkoordinator ved OsloMet, ønsker å legge til rette for en god hverdag for studentene.

Viktig å tørre å snakke om alt

Ragnhild, Marian og Susanne var blant studentene i publikum når Lørdagsrådet løste problemer. De synes arrangementet var underholdende, og tok med seg flere gode og noen mer humoristiske råd.

- Det er viktig at man tør å spørre og snakke om alle mulige ulike temaer, for mange kan være i samme situasjon som en selv, sier Susanne. 


Fra venstre: Ragnhild, Marian og Susanne som studerer biomedisin på OsloMet.

Raus med komplimenter

For å markere årets tema ble det blant annet hengt opp lapper på skolens bibliotek med spørsmålet “Hva er raushet for deg?”, for å få studentene til å reflektere over tematikken selv. Hoel mener de aller fleste kan bli mye bedre på å huske på å gi andre komplimenter og være rause.

- Det er ikke så mye som skal til for å gjøre dagen mye bedre for noen andre. Å være raus trenger ikke å være så vanskelig, forteller hun.

Også to studenter fra SiO, Martin og Hedda, var Post It Gerilja, og delte ut komplimenter til studenter i alle bygningene på campus gjennom dagen. De overrasket mange med de små lappene med komplimenter. Martin sier at det var en veldig fin måte å feire Verdensdagen for psykisk helse på.

- Studentene ble veldig glade, og ga komplimenter tilbake til oss og til hverandre, sier Hedda og smiler.