HARALD PÅ DATTERA: F.v. Kristine Grændsen, Joakim Engelsen Klunde, Erlend Mangset Krog og Preben Rongve. Foto: Malin Vindheim

Norgesmestre på Dattera til Hagen

Tirsdag var det duket for impro-kveld på Dattera til Hagen. På scenen sto fire ferske norgesmestre i teatersport.
Onsdag, 31 oktober, 2018 - 16:54

– Man kan trene seg opp til å vinne 100 meter spurt, men her må man bare lage en hyggelig forestilling som folk koser seg med og håpe på det beste, sier Kristine Grændsen.

Hun utgjør en fjerdedel av improteater-gruppen Harald Impro som i september gikk seirende ut av NM i Teatersport på Lillehammer. Nå er de tilbake i Oslo for å improvisere på Dattera til Hagen og Det Andre Teateret.

Har hengt fra seg medaljen

– Det er slitsomt å bli vurdert på impro-skills, men det er veldig stas å ha vunnet noe, sier Erlend Mangset Krog, som i fjor vår tok initiativet til etableringen av Harald Impro.

Gruppen forteller at de umiddelbart etter NM brukte tittelen for alt det var verdt på sosiale medier, men at det etterhvert føltes veldig usjarmerende. På tirsdagens forestilling ble seieren ikke nevnt.


HOS POLITIET: Publikum bestemte at denne avhørsscenen mellom Krog, Klunde og Grændsen skulle foregå på jibberish-finsk. Foto: Malin Vindheim

Umiddelbar tilbakemelding

– 1. akt var litt seig, etter pause gikk det mye bedre, sier Joakim Engelsen Klunde og gruppen sier seg enig.

Etter hver scene fikk publikum mulighet til å vurdere både ideen og prestasjonen med “konge” eller “dritt”. Basert på responsen, var de fornøyde med kvelden. Gruppen selv karakteriserte kveldens publikum som veldig ærlige og litt kresne.


DØDENS SØNN: Preben Rongve spiller seg selv i 1900-versjon, med Mangset som sønn av Døden på skulderen. Foto: Malin Vindheim

– Det var ingen all time high, men jeg koste meg. Jeg hadde det veldig gøy, sier Grændsen.