Lisa V. Nilssen i hulakostyme på en strand på Hawaii. Foto: Lisa V. Nilssen

Solskinnsdans i høstmørket

Torsdag 18. oktober er det duket for "Hula Dance Workshop" på OsloMet. Lisa V. Nilssen og hennes kollegaer i Seksjon for karriere og studentliv står bak initiativet. Nilssen er selv profesjonell Huladanser, og gleder seg til å dele sin lidenskap med studentene.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 15:10

- Jeg har kjempelyst til at alle skal kose seg og ha det gøy. Nå på høsten blir det mørkere og presset fra studiene er stort. Det er en mulighet til å møte nye mennesker, være i fysisk aktivitet sammen med andre og kanskje få noen nye venner, sier Lisa V. Nilssen om morgendagens forventninger.

Nilssen forteller at de kaller det for huladans fordi det er lettere å forstå for det norske folk. Magedans er ofte det folk flest forbinder med Huladans, men magedansen er fra Midtøsten, mens huladansen er fra de Polunesiske Stillehavsøyene.

I forbindelse med at, Seksjon for karriere og studentliv tar i mot nye utvekslingsstudenter hvert år, har de startet det som heter “Art and Chill” ved OsloMet. I løpet av hvert semester holder de fire ulike workshops som åpner for at, først og fremst utvekslingsstudentene, men også de norske studentene, skal få muligheten til å delta på ulike sosial arrangementer.  

Denne gangen står huladans på programmet. 

- Vi skal selvsagt lære noen essensielle moves. Vi skal få inn følelsen av dansen med store hoftebevegelser og bølgende armer. Jeg lover at de som kommer i morgen skal få lære å bruke hoftene på måter de aldri trodde de kunne bruke hoftene på, sier Nilssen til Journalen.

Tidligere i år deltok Nilssen og to venninner i TV2s program, Norske Talenter. Målet med deltakelsen var å vise fram denne form for dans, som ikke er utbredt i Norge. 

- Vi er et lite Hulamiljø i Oslo. Det handler om at folk ikke vil danse Hula, men fordi de ikke vet om det, mener Nilssen.