Skamstjernen "Sana" råder jenter til å være seg selv

Skuespiller Iman Meskini mener at unge jenter i dag står overfor et stort press om å passe inn. På Jentivalen 2018 oppfordret hun 150 jenter til å sette pris på egne kvaliteter.
Tirsdag, 30 oktober, 2018 - 15:32

Jentivalen er en årlig festival laget for og av jenter. Det er gratis deltakelse for jenter mellom 12-23 år. Hovedarrangøren er jenteprosjektet Sisterhood. Dette er en gruppe for jenter bosatt i Oslo, og den ble startet opp i bydel Frogner.

– Vi arrangerer sosiale møter og aktiviteter der jentene kan slappe av og være seg selv, sier Isabel Espinoza. Hun er SaLTo-koordinator i Sisterhood. SaLTo (Sammen Lager vi et Trygt Oslo) er en samarbeidsmodell som skal forebygge kriminalitet blant barn og unge i Oslo.

På Jentivalen 2018 var programmet fylt opp med alt fra live-musikk til åpen scene, og fra ulike workshops til klesbyttemarked. Størst var opplegget rundt Iman Meskini, en skuespiller som mange kjenner som Sana fra NRK-serien SKAM. Flesteparten av jentene samlet seg rundt scenen for å lytte til det Meskini hadde å si.


150 jenter møtte opp for å høre Meskini snakke. Foto: Eline Molvær Løndal