KISS: Det ikoniske rockebandet KISS er klare for Tons of Rock, som for første gang arrangeres i Oslo. FOTO: Pressefoto

Legendarisk rockeband til Ekebergsletta

Etter fem år på Fredriksten festning i Halden, vokste Tons of Rock seg for store for festningen. Til sommeren vil Tons of Rock finne sted på Ekebergsletta, og nå er legandariske KISS klare for rockefestivalen.
Tirsdag, 30 oktober, 2018 - 14:51

Etter 45 år som et av verdens mest ikoniske rockeband, har KISS nå lansert at de drar på sin aller siste turné. Mandag ble det klart at de tar turen til Norge og Tons of Rock, som i 2019 for første gang arrangeres i Oslo, nærmere bestemt på Ekebergsletta.

– Vi er ekstremt stolte over at KISS vil legge denne konserten til Tons of Rock. Alle som har tatt i en gitar eller hørt på rock har et forhold til dette bandet, sier bookingsjef i Tons of Rock, Jarle Kvåle.

Tons of Rock har vokst seg til å bli et av landets aller største festivaler, og har tidligere fått band som Black Sabbath, Slayer og Megadeth til Norge. Siden starten i 2014 har de holdt til i Halden, men tidligere i år ble det klart at de flyttet til Oslo og Ekebergsletta for å utvikle festivalen videre.

Flyttet fra Halden

I tillegg til KISS, inneholdt tirsdagens programslipp store rockeband som blant andre Def Leppard, Dropkick Murphys og Gluecifer. Kvåle utdyper til Journalen at slippet er det største de har hatt noensinne.

– Vi har ruget lenge på dette slippet, siden KISS selv skulle lansere datoene for sin avslutningsturné. Når vi nå endelig fikk offentliggjøre det, er det utrolig gøy å gi publikum et såpass stort og bra program som vi gjorde i går. Det er nok tidenes Tons of Rock-slipp, så det har kokt ganske bra rundt oss det siste døgnet, og det virker som folk er fornøyde, sier Kvåle.

Bookingsjefen legger ikke skjul på at det showet som KISS har lovet å komme med ville vært vanskelig å gjennomføre i Halden.

– At vi flyttet festivalen til Ekebergsletta har med mer enn bare 2019 å gjøre, det er klart at det gir mer rom med tanke på produksjons- og publikumskapasitet. KISS har lovet sitt største show noensinne, og da er vi nødt til å ha høy kapasitet på produksjonen. Det får vi på Ekeberg, sier han.

Billettsalget åpner i morgen

Tons of Rock arrangeres 27. til 29. juni neste år, og onsdag åpner det offisielle billettsalget.

– Det har vært et godt trykk på forhåndssalget, så vi håper det fortsetter framover, sier Kvåle, som også lover flere gode slipp i tiden som kommer.

– Det er bare å følge med på flere slipp – både på store headlinere og også andre band som vi slipper framover, avslutter han.