Arbeidsliv

Rema 1000-butikk hjelper vanskeligstilte inn i arbeidslivet

Younes (23) slet lenge med å komme inn i arbeidslivet. På Rema 1000 i Torggata fikk han derimot muligheten.
Mandag, 15 oktober, 2018 - 13:00

På utsiden ser det ut som en helt vanlig dagligvarebutikk, men Rema 1000 Torggata har i flere år utmerket seg for sitt inkluderende arbeidsmiljø. Her får personer som har hatt vanskeligheter med å få seg jobb en enklere inngang til arbeidslivet. 

David Adampour (29) tok over som kjøpmann i 2014 og har siden den gang vært opptatt av å ha et åpent og inkluderende arbeidsmiljø hvor alle får muligheten til å være den de vil.

Se videoen øverst!

- Jeg tror alle mennesker i løpet av livet sitt kommer til å oppleve ikke nødvendigvis noe traumatisk men en eller annen erfaring som er litt tung, sier han og legger til at med disse typene erfaringene så kan mennesker bygges opp og utvkles videre.

Blant de som jobber i butikken er Younes (23) som har bodd i Norge de siste syv årene. Han begynte å jobbe som deltidsansatt og fikk senere tilbud om fast stilling som ferskvareansvarlig. Men lenge hadde han utfordringer knyttet til det å få seg fast jobb selv om han søkte på flere stillinger.

- Etterhvert så fikk jeg beskjed om at jeg ikke snakket godt nok norsk, forteller Younes.

En annen som i likhet med Younes fikk muligheten til å jobbe ved Rema 1000 Torggata er Sandeep (30). Han begynte å jobbe i butikken som praksis og jobber nå som låseansvarlig.

-Jeg kom i butikken og spurte han (David Adampour, journ.anm) om jeg kunne jobbe her og så sa han at det var greit å få jobb her og ba meg komme på intervju, sier han.