Morten Hegseth mener vi snakker for mye om psykisk helse

Mandag 15. oktober var det duket for lanseringen av podcasten Noia sesong 2. I et stappfullt lokale på Kulturhuset fikk TV-profil Morten Hegseth, influencer Malin Nesvoll og psykolog Carina Poulsen uttalt seg om temaet; Snakker vi for mye om angst? Samtalen ble ledet av skaperen av podcasten, Christine Dancke.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 15:40

Podcaster og Skal Vi Danse-aktuelle Morten Hegseth stilte seg kritisk til åpenheten rundt psykisk helse på sosiale medier.

– Jeg mener at folk må skjerpe seg litt. Ikke sov til klokka ett, det er ikke greit når du er 27 år. Stå opp!» uttalte han under kveldens samtale.

Hegseth har tidligere sagt i podcasten «Anger» at han slet mye med panikkangst og eksistensiell angst for ca. 10 år siden. Han mener folk etterstreber kjendiser sine egenskaper, dermed deres psykiske helse.

– Jeg er redd for at vi sykeliggjør det å ikke være lykkelig. Man må ikke ramle oppi en gryte av ting som ikke er bra, for jeg tror ikke det gjør deg friskere eller bedre, fortsetter Hegseth.

Malin Nesvoll kjent fra «Jeg mot meg» ønsker derimot å snakke mer om angst og psykisk helse. Hun mener dette bare har positiv påvirkning på samfunnet og at det er viktig å normalisere angsten.

–Du trenger ikke dele det med hele verden, men så lenge du ikke bærer på det vonde helt alene. For det er så tungt, og det er så fort gjort at angsten tar over tankene, sier hun.

Nesvoll reagerer i intervju etter lanseringen på Hegseths sine meninger og sier hun følte seg utsatt. Dette med tanke på at hun alltid har vært åpen på sosiale medier om sin egen psykiske helse. Nesvoll forteller videre om et fremtidig prosjekt. Hun nevner lite, men sier det kommer til å handle om ting hun er interessert i og bryr seg om, for eksempel «hva er greia med at alle har lyst til å bli reality kjendiser?»

Publikum var begeistret over kveldens arrangement. Flere av publikummerne var enige med Nesvoll om å være mer åpen om angsten.

Hegseth står fremdeles på sitt og ut et innlegg på instagram hvor han takket for at han fikk uttalt seg om at vi snakker for mye om angst på sosiale medier. Han avsluttet samtalen med å si dette.

– Akkurat nå syns jeg det er mere angst, depresjon og sobril i kjendisnorge enn det trenger å være. Pynt deg, stå opp om morgen og lev livet til det fulle, det er ikke helt greit å ligge i sengen til klokken ett og gråte. Underholdningskulturen ligger ikke i å se at folk sliter.