– Kaféen hjalp meg å bli bedre i norsk

Kafé Saba på Grønland arrangerte tirsdag 16. oktober Nabolagsbord, i regi av Kirkens Bymisjon. Her stod mat, samhold og språk på menyen.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 14:38

– Vi har invitert alle vi kjenner. Folk rundt om i nabolaget, og fra andre steder, er hjertelig velkomne, sier avdelingsleder ved Kafe Saba, Cecile Campos.

Kaféen er en del av Kirkens Bymisjon og denne kvelden var det duket for langbord, med gratis mat til de besøkende. 

– TV-aksjonen på søndag nærmer seg, og vi ville ha en liten markering i forkant og rekruttere eventuelle bøssebærere og samle folk i området, forteller Campos.

Språkfokus

Mange av gjestene som har tatt turen til Nabolagsbord pleier til vanlig å delta på språkkaféen HEI en gang i uken. Campos forteller at HEI er et tilbud for flyktninger og andre som ønsker å snakke mer norsk. Fokuset ligger på å snakke norsk og sosialisere. 

– Jeg kjente ingen nordmenn før jeg startet på HEI. Kaféen hjalp meg veldig med å bli bedre i norsk, sier Imad Aldin Alhayawi, som kom til Norge som syrisk flyktning for tre år siden.

Han står bak gryteene på kaféen, og deler ut mat til alle gjestene. Alhayawi har vært med på HEI i halvannet år, ved siden av å gå på språkkurs. Han synes opplegget på kaféen er lærerikt, men legger ikke skjul på at det kan være utfordrende til tider. 

– Norsk kan være vanskelig å forstå, tonefallet går veldig opp og ned, smiler Alhayawi.

Sted for å prøve seg frem

En annen som har tatt turen til Nabolagsbord er afghanske Ahmad Milad, som har bodd i Norge i halvannet år. Han forteller at han har gått på språkkafé i rundt ti måneder. 

– Jeg går på norskkurs, så å ha språkkafé ved siden av er veldig bra. Her kan man prøve seg litt fram på det man har lært, mens man møter hyggelige mennesker, sier han.

Det var også mange kvinnelige gjester på arrangementet, men som ikke ville uttale seg eller bli avbildet.