Neddopet på byen

Etter å ha blitt dopet av stoffet GHB, frykter offeret å dra ut i Oslo igjen.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 15:59

I forrige uke ble det som skulle være en minnerik kveld på byen med klassekameratene til et mareritt for “Sunniva” (20). Under byturen fikk hun blandet det syntetiske rusmiddelet GHB i drinken sin.

– Jeg fikk helt blackout, forteller hun til Journalen.

Offeret ønsker å være anonym, men Journalen er kjent med personens identitet.

Vil advare andre

Sunniva mistenker at hendelsen fant sted på en bar på Grünerløkka. Ved å stå frem ønsker hun å advare andre. 

– Jeg husker at jeg begynte å spy, og det neste jeg vet er at jeg ligger på gresset utenfor leiligheten tidlig på morningen. Det var ekkelt, fordi jeg hadde ikke kontroll over kroppen min, forklarer hun.

-Du klarer ikke å få fram noe som helst, hverken bevegelse eller ord

“Sunniva”

– Du klarer ikke å få fram noe som helst, hverken bevegelse eller ord, legger “Sunniva” til.

Kvinnen følte seg lammet dagen derpå. Hun kravlet til dusjen, men begynte å skjelve i hele kroppen og fikk feber. 

– Jeg var på legevakten for å finne ut hva jeg hadde blitt utsatt for. Jeg angrer på at jeg ikke dro tidligere, fordi det er vanskeligere å få sikret bevis desto lengere tid det går. I tillegg var jeg hos politiet for å bli veiledet. De anbefalte meg å anmelde saken fordi det er et straffbart forhold, avslutter hun. 

Kraftig økning
Ifølge narkotikastatistikken for første halvår i 2018 har beslag av GHB økt med 25 prosent sammenliknet med fjoråret. Det tyder på økt popularitet og bruk, men det er uvisst med hvilket formål stoffet brukes.

 


Narkotika- og dopingstatistikk: Politiet beslagla 208 liter GHB/GBL fordelt på 362 beslag i første halvdel av 2018.

 

Journalen venter på kommentar fra Rettsmedisinsk avdeling på Ullevål sykehus.