F.v: Christine Dancke, Carina Poulsen, Morten Hegseth og Malin Nesvoll i anledning nye episoder av «Noia».

Ny sesong av «Noia»

Podcastserien Noia er i gang med sesong nummer to. Seriens andre sesong lanserte mandag 15. oktober.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 10:35


Christine Dancke åpner samtalen.

– Jeg har bare hatt fine opplevelser med «Noia», og gleder meg veldig til neste sesong, forteller Katarina Fedøy.

I forbindelse med lanseringen inviterte initiativtaker Christine Dancke til panelsamtale på kulturhuset samme kveld. Lanseringen satt fokus på spørsmålet «Prater vi for mye om angst?» og vakte stor interesse.

Stort engasjement

Serien, som ledes av Dancke, gjestes av en rekke mennesker som deler sine erfaringer om angst. Psykolog og forfatter Carina Poulsen er med som fagperson i alle episodene. Sammen med Dancke og Poulsen var det mandag kveld influencer Malin Nesvoll og journalist Morten Hegseth som satt på scenen.

Det er tydelig at serien skaper stort engasjement. På iTunes er den gjennomsnittlige vurderingen fire og en halv av fem mulige stjerner. Kommentarfeltet er fylt av positive tilbakemeldinger, som blant annet påpeker at det er godt å ikke føle seg alene og at podcasten er læringsrik. 


Katarina Fedøy var en av mange som møtte opp på Kulturhuset mandag kveld for å få med seg lanseringen av «Noia» sesong 2.

Hegseth mener at åpenhet for det meste er positivt, men synes det begynner å bli for mye angst og depresjon i underholdningsbransjen. Fedøy forteller at hun kjenner seg igjen i det Hegseth beskriver, og at hun selv var skeptisk da hun først hørte om «Noia», men at hun synes teamet bak serien har levert.

– Jeg var absolutt litt redd for at episodene skulle være for tunge og sykeliggjørende, men det synes jeg ikke er tilfelle. Jeg kjente på en veldig lettelse når jeg merket hva slags tilnærming de hadde til temaet.


Illustrasjon laget av teamet bak «Noia».

Forskjell på å dyrke og informere

Målet med podcastserien er i følge Dancke å normalisere og avdramatisere.

– Vi vil jo at folk skal føle at de er helt vanlige eller normale selv om de opplever angst, forteller hun.

Psykolog Poulsen er enig med Dancke, og påpeker at det er forskjell på å prate om angsten. 

– Jeg er veldig for at vi snakker om det som er vanskelig, men uten å dyrke det, for det er to forskjellige ting, sier hun. 

 

Emneord: